Szerző: Koi Tamás

2023. március 20. 12:40

Kerékpárútra téved az Acer

Az e-rollerek nem teljesen ismeretlenek az IT-ben motorozó cégek számára, elég csak a Xiaomire gondolni - most viszont egy e-biciklivel áll elő az egyik legismertebb tajvani PC-gyártó, a pedálozásban legkevésbé sem jártas Acer.

Városi elektromos kerékpárokból manapság zavarba ejtően nagy a választék, az egyik legnevesebb tajvani PC-gyártót, az Acert ez azonban láthatóan a legkevésbé sem zavarta abban, hogy bejelentse saját elektromos, pedállal hajtható kétkerekűjét, az ebii-t. 

Az ebii nem Acer-termék lenne, ha nem rendelkezne saját MI-vel, ami képes megtanulni a kerékpáros közlekedési szokásait, illetve az útviszonyokat figyelembe véve finomhangolni a hajtásláncot. A közel 16 kilogrammos e-bringa ezzel együtt sem a száguldás szerelmeseinek szól, a villanymotorral elérhető csúcssebesség ugyanis legfeljebb 32 km/óra. 

01:05
 

ebii Smartbike for More Sustainable Lifestyles| Acer

Még több videó

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az Acer e-bringáján ettől függetlenül elhelyeztek számos, ütközés megelőzésére szolgáló szenzort, illetve defektet sem tud kapni a bicaj, mivel tömör gumik kerültek a felnikre. A kerékpár akkumulátora két és fél óra alatt tölthető fel, a hatótáv pedig átlagosan valamivel több mint 110 km. Az ebii-hez természetesen mobilapp is jár, illetve a bicaj akkumulátora mobil- és laptoptöltőként is használható.

Egyvalamiről ugyanakkor mélyen hallgat az Acer, ez pedig az ebii ára (és megjelenési ideje), 

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.