Szerző: Koi Tamás

2023. március 20. 12:40

Kerékpárútra téved az Acer

Az e-rollerek nem teljesen ismeretlenek az IT-ben motorozó cégek számára, elég csak a Xiaomire gondolni - most viszont egy e-biciklivel áll elő az egyik legismertebb tajvani PC-gyártó, a pedálozásban legkevésbé sem jártas Acer.

Városi elektromos kerékpárokból manapság zavarba ejtően nagy a választék, az egyik legnevesebb tajvani PC-gyártót, az Acert ez azonban láthatóan a legkevésbé sem zavarta abban, hogy bejelentse saját elektromos, pedállal hajtható kétkerekűjét, az ebii-t. 

Az ebii nem Acer-termék lenne, ha nem rendelkezne saját MI-vel, ami képes megtanulni a kerékpáros közlekedési szokásait, illetve az útviszonyokat figyelembe véve finomhangolni a hajtásláncot. A közel 16 kilogrammos e-bringa ezzel együtt sem a száguldás szerelmeseinek szól, a villanymotorral elérhető csúcssebesség ugyanis legfeljebb 32 km/óra. 

01:05
 

ebii Smartbike for More Sustainable Lifestyles| Acer

Még több videó

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az Acer e-bringáján ettől függetlenül elhelyeztek számos, ütközés megelőzésére szolgáló szenzort, illetve defektet sem tud kapni a bicaj, mivel tömör gumik kerültek a felnikre. A kerékpár akkumulátora két és fél óra alatt tölthető fel, a hatótáv pedig átlagosan valamivel több mint 110 km. Az ebii-hez természetesen mobilapp is jár, illetve a bicaj akkumulátora mobil- és laptoptöltőként is használható.

Egyvalamiről ugyanakkor mélyen hallgat az Acer, ez pedig az ebii ára (és megjelenési ideje), 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról