:

Szerző: Koi Tamás

2023. március 17. 11:08

Új tulajdonosa van a PornHub tulajdonosának

Véget vethet a MindGeek sorozatos jogi vesszőfutásának egy új, semmiből érkezett tulajdonos, a kanadai Ethical Capital Partners.

Váratlanul új tulajdonoshoz került a világ legnagyobb forgalmú pornóvideó-oldalait, így többek között a PornHubot és a YouPornt üzemeltető MindGeek - írja riportjában a Financial Times. Az új tulajdonos egy kanadai privát befektetői csoport, az Ethical Capital Partners (ECP) lett, mely hivatalosan nem tisztázott összegért cserébe jutott a népszerű felnőtt oldalakat üzemeltető céghez.

Azon talán senki nem lepődik meg, hogy a MindGeek az egyik legrosszabb hírnévnek örvendő tartalomszolgáltató branddé vált az interneten, köszönhetően a finoman szólva is hiányos moderációs és tartalomszűrési rendszereknek, melyek aggasztóan nagy mértékben engedtek teret a fiatalkorúakat ábrázoló tartalmaknak. 

pornhub_billboard

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A MindGeek botrányaiból végül 2020-ban lett elege a MasterCardnak és a Visa-nak, melyek vállalhatatlannak minősítették, hogy a továbbiakban fizetési tranzakciókat közvetítsenek az oldal és azok látogatói, illetve a tartalomtulajdonosok között. Végül erre a problémára megoldás született, a cég vezérigazgatójának és operatív igazgatójának mégis mennie kellett 2022-ben, majd elérkeztünk a héten bejelentett tulajdonosváltásig.

Az új tulajdonos, az ECP a Financial Times szerint egy gyakorlatilag semmiből jött befektetői szerveződés, melynek vezetői korábban a kanadai kannabisz-iparhoz kötődtek, de bűnügyi ügyekre szakosodott védőügyvéd, illetve a kanadai rendőrség drog- és szervezett bűnözői ügyeket felderítő alegységének egykori vezetője is ott ül a menedzsmentben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 08:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.