Szerző: Koi Tamás

2023. március 17. 11:08

Új tulajdonosa van a PornHub tulajdonosának

Véget vethet a MindGeek sorozatos jogi vesszőfutásának egy új, semmiből érkezett tulajdonos, a kanadai Ethical Capital Partners.

Váratlanul új tulajdonoshoz került a világ legnagyobb forgalmú pornóvideó-oldalait, így többek között a PornHubot és a YouPornt üzemeltető MindGeek - írja riportjában a Financial Times. Az új tulajdonos egy kanadai privát befektetői csoport, az Ethical Capital Partners (ECP) lett, mely hivatalosan nem tisztázott összegért cserébe jutott a népszerű felnőtt oldalakat üzemeltető céghez.

Azon talán senki nem lepődik meg, hogy a MindGeek az egyik legrosszabb hírnévnek örvendő tartalomszolgáltató branddé vált az interneten, köszönhetően a finoman szólva is hiányos moderációs és tartalomszűrési rendszereknek, melyek aggasztóan nagy mértékben engedtek teret a fiatalkorúakat ábrázoló tartalmaknak. 

pornhub_billboard

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

A MindGeek botrányaiból végül 2020-ban lett elege a MasterCardnak és a Visa-nak, melyek vállalhatatlannak minősítették, hogy a továbbiakban fizetési tranzakciókat közvetítsenek az oldal és azok látogatói, illetve a tartalomtulajdonosok között. Végül erre a problémára megoldás született, a cég vezérigazgatójának és operatív igazgatójának mégis mennie kellett 2022-ben, majd elérkeztünk a héten bejelentett tulajdonosváltásig.

Az új tulajdonos, az ECP a Financial Times szerint egy gyakorlatilag semmiből jött befektetői szerveződés, melynek vezetői korábban a kanadai kannabisz-iparhoz kötődtek, de bűnügyi ügyekre szakosodott védőügyvéd, illetve a kanadai rendőrség drog- és szervezett bűnözői ügyeket felderítő alegységének egykori vezetője is ott ül a menedzsmentben.

A 6 alkalmas, 18 órás, online képzés május 2-án indul. Az élő képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról