:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 13. 14:33

A járművekbe is ChatGPT-t rakna a világ legnagyobb autógyártója

A General Motors alelnöke szerint a ChatGPT „mindenben benne lesz".

A világ egyik legnagyobb autógyártó cégcsoportja, a General Motors éppen annak lehetőségeit vizsgálja egy Microsofttal való együttműködés keretében, hogy mit tudna kezdeni a ChatGPT-vel. A Semafor szerint az autógyártó egy virtuális személyi asszisztensen dolgozhat, ami a ChatGPT alatt nyugvó technológiára épülne, és a sofőrök kérdéseire tudna hatékony módon válaszokkal szolgálni. A csevegőrobot a Microsoft Azure felhő-infrastruktúráját használná.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A GM alelnöke, Scott Miller egy múlt heti interjúban merészen úgy nyilatkozott, hogy a chatbot a jövőben „mindenben benne lesz”, és nem csupán a hangvezérlés evolúciójáról van szó egy asszisztens képében, hanem hogy a jövőbeli járművekbe szervesebben beépülhetnek a feltörekvő technológiák, ami által új képességekre tesznek szert.

A Miller által vázolt elképzelés szerint a mesterséges intelligenciával megtámogatott asszisztens gyorsabban megválaszolhatná a sofőrök kérdéseit a jármű kézikönyvében vagy kezelési útmutatójában szereplő információk alapján, vagy segíthetne a funkciók közti eligazodásban és azok programozásában, illetve egyes naptárakból integrálhatóvá válnának a menetrendek is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.