:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 1. 14:43

Esésérzékelő funkciót kap a Pixel Watch

De nem hívja ki rögtön a mentőket.

Az Apple és a Samsung után a Google is esésérzékelő funkciót kezdett el élesíteni a Pixel Watch órákon, ami az Apple megoldásához hasonlóan mozgásérzékelők és algoritmusok segítségével ismeri fel, ha az okosóra viselője hirtelen elesett. A keresőcég tájékoztatása alapján azonban nem kell majd arra számítani, hogy téves riasztások tömegét generálja a megoldás, ahogy mostanában az megtörtént több Apple Watch esetében is, például téli sportok űzése közben.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Amennyiben a Watch egy esetleges esést, majd utána a mozgás hiányát érzékeli, riasztást ad le a kijelzőn egy üzenettel együtt, ahol a felhasználó még jelezheti, ha jól van, vagy rögtön segítséget is kérhet. Amennyiben semmilyen reakció nem érkezik tőle, egy perc türelmi idő múlva a rendszer felveszi a kapcsolatot a mentőszolgálattal, és automatikusan a helyszínre hívja őket a tartózkodási hely alapján.

A funkció a párosított telefon Watch Companion alkalmazásának „Frissítések” oldalán vagy a Pixel Watch személyes biztonsági alkalmazásában aktiválható.

pixelwatch

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.