Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 1. 13:21

Egyórás időkorlátot állít be a TikTok a 18 éven aluliaknak

Akik persze ha akarják, kikapcsolhatják a limitet.

Hamarosan minden 18 éven aluli személyhez tartozó fióknál alapértelmezett korlátozást kapcsol be a TikTok a következő hetek során, napi egy órányi képernyőidőt engedélyez számukra az applikáción belül. Ez a közösségi szolgáltatás eddigi legerőteljesebb lépése a tizenévesek mobilhasználatának korlátozására, persze hozzá kell tenni: a tizenévesek kikapcsolhatják a beállítást, ha akarják, de az alkalmazás üzemeltetői szerint mégis segíthet abban, hogy egészségesebb kapcsolatot alakítsanak ki az eszközükkel.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Amint a TikTok app használata eléri a 60 percet, a felhasználóknak meg kell adniuk egy jelszót, tehát még egy aktív lépést és döntést kell hozniuk azelőtt, hogy folytatnák  a videók görgetését. Cormac Keenan, a TikTok biztonsági részlegének vezetője szerint a vállalat a Boston Children’s Hospital Digital Wellness Lab kutatóival és más szakértőkkel konzultált a tizenéves felhasználók számára beállítható időkorlát meghatározásakor.

A videós szolgáltatás láthatóan így próbálja csitítani a vádakat, amik az utóbbi években fogalmazódtak meg a fiatalkorúak mentális egészségére gyakorolt káros hatásokkal kapcsolatban. A TikTokra emellett egyre nagyobb nyomás nehezedik nem csak az Egyesült Államokban, de már Európában is nemzetbiztonsági aggodalmak miatt, így több oldalról kell tüzet oltania a kínai applikációnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról