Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 28. 14:38

Búcsút int a Google a fejlesztői versenyeinek

20 év után minden programozói versenyét lefújja a keresőóriás.

Fejlesztők ezreit ábrándította ki a Google múlt heti bejelentésével, miszerint 20 év után megszünteti kódolói versenyeit, beleértve a Kick Start-ot, a Hash Code-ot és a legnagyobb és legismertebbnek számító Code Jamet. A bejelentés akkor érkezett, amikor a Hash Code már éppen folyamatban volt, és röviddel a Code Jam március 10-i kvalifikációs fordulója előtt. Az újoncokat célzó Kick Startot  szintén törölték, helyette egy online eseményt tart a cég április 15-én, egyfajta búcsúként.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A keresőóriás fejlesztői blogján úgy fogalmaz: a kódolóversenyek keretében az elmúlt két évtizedben több milliárd kódsort generáltak a résztvevők, akik rengeteg problémára találtak megoldást, sokan váltak később a cég dolgozóivá is.

Hogy miért éppen most jut erre a döntésre a vállalat, bővebben nem részletezte, de sejtések szerint a Coding Competitions programvezetője és a csapat többi tagja is a közelmúltbeli leépítések áldozataivá váltak. Egy másik lehetséges magyarázat, hogy mivel a személyes események az utóbbi évek során a virtuális térbe költöztek, egyre nehezebbé vált a csalások kiküszöbölése, manapság erre pedig már az MI-alapú eszközök még több teret adnak.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.