Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 27. 13:27

Hűtőrendszerrel menőzik a OnePlus koncepciómobil

A OnePlus koncepciójának hátlapján folyó kék, erezetes világítás is utal a komoly hűtőtechnológiára.

Egy OnePlus 11-re épülő koncepciómodellen mutatta be legújabb zárt hurkú hűtőrendszerét a OnePlus, ami azt jelenti, hogy az eszköz nem fog kereskedelmi forgalomba kerülni, de látványosan demózza, mire képes az Active CryoFlux nevű új fejlesztés, ami később más készülékekkel akár a felhasználókhot is eljuthat (bár konkrét bejelentés erre vonatkozóan nem történt).

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A bemutató alapján a technológia a gamer PC-k hűtési képességeit kínálja miniatűr formában: egy kevesebb, mint 0,2 cm² helyet foglaló piezoelektromos kerámia mikroszivattyúval keringeti a folyadékot a hűtőbordaként funkcionáló cső körül, ami segíti a lapka hőelvezetését. A cég elmondása szerint a hűtési megoldás játékok futtatása közben 3-4 fps-sel javít a megjelenítés minőségén a -2,1 Celsiuk-foknak köszönhetően, töltés közben pedig 1,6 Celsius-fokot lehet vele hűteni, amivel 30-45 másodperc faragható le a töltési időből.

A többi funkció inkább már kozmetikai jellegű: a hátlapot védő ívelt, átlátszó üveg alatt látszódik a részben megvilágított cső, és a kamerablokk körüli terülen is élénk kék szín teszi látványosabbá a hátlap feketéjét.

oneplus_concept
fotó: hwsw

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról