Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 31. 14:23

Bizalmatlan a Z-generáció, ha adatvédelemről van szó

Egy friss felmérés eredményei jól tükrözik az általános bizalmatlanságot a fiatalabbak körében, akik főleg a fotóikat féltik.

A Dell Technologies tavaly decemberben közzétett kutatása szerint a 18 - 26 év közti korosztály túlnyomórészt nem hisz abban, hogy a magánszervezetek, vagy a kormányzatok képesek biztonságban tartani az internetes szolgáltatásokban tárolt adataikat.

A 15 országból megkérdezett több mint 15 ezer válaszadó

  • 18 százaléka táplál bizalmat a kormányzati szervek és minisztériumok felé,
  • mindössze 17 százalék bízik meg a privát szektor cégeinek adatkezelési gyakorlataiban,
  • 25 százalék mind az állami szervekben, mind a magánszektorban is egyaránt bízik.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Az úgynevezett Z-generáció tagjait leginkább a személyes adataik és fotóik engedély nélküli felhasználása aggasztja, emellett a megkérdezettek több mint fele nyilatkozott úgy, hogy kimondottan alacsony vagy neutrális a bizalmi szintje azzal kapcsolatban, hogy az egészségügyi szolgáltatók megfelelően tárolják adatait.

A felmérés eredményei nagyban tükrözik az elmúlt években történt, nagyvállalatokat érő adatszivárgások nyomán kialakuló bizalmatlanságot a felhasználók részéről.

a címlapról