:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 31. 14:23

Bizalmatlan a Z-generáció, ha adatvédelemről van szó

Egy friss felmérés eredményei jól tükrözik az általános bizalmatlanságot a fiatalabbak körében, akik főleg a fotóikat féltik.

A Dell Technologies tavaly decemberben közzétett kutatása szerint a 18 - 26 év közti korosztály túlnyomórészt nem hisz abban, hogy a magánszervezetek, vagy a kormányzatok képesek biztonságban tartani az internetes szolgáltatásokban tárolt adataikat.

A 15 országból megkérdezett több mint 15 ezer válaszadó

  • 18 százaléka táplál bizalmat a kormányzati szervek és minisztériumok felé,
  • mindössze 17 százalék bízik meg a privát szektor cégeinek adatkezelési gyakorlataiban,
  • 25 százalék mind az állami szervekben, mind a magánszektorban is egyaránt bízik.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az úgynevezett Z-generáció tagjait leginkább a személyes adataik és fotóik engedély nélküli felhasználása aggasztja, emellett a megkérdezettek több mint fele nyilatkozott úgy, hogy kimondottan alacsony vagy neutrális a bizalmi szintje azzal kapcsolatban, hogy az egészségügyi szolgáltatók megfelelően tárolják adatait.

A felmérés eredményei nagyban tükrözik az elmúlt években történt, nagyvállalatokat érő adatszivárgások nyomán kialakuló bizalmatlanságot a felhasználók részéről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 19:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.