:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 27. 14:37

Plusz védelmet kap az androidos Chrome inkognitó módja

Lehetővé vált az inkognitó lapok zárolása alkalmazások közötti váltáskor.

A Google opcionális beállításként lehetővé teszi androidos eszközökön is, hogy a Chrome privát böngészésben folytatott munkamenetei biometrikus azonosítással legyenek védhetők a kíváncsi szemek elől, így ha valaki fizikailag hozzáfér az eszközhöz, sem láthatja csak úgy a nyitva hagyott inkognitó lapokat. Ha a felhasználó egy másik alkalmazásra vált át, a rejtett tabokhoz való hozzáféréshez azonosítania kell magát, ami történhet feloldókód beírásával, ujjlenyomat- vagy arcfelismeréssel.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A funkció egy ideje elérhető a Chrome iOS-es verziójában, csak most jut el az androidos felhasználók szélesebb köréhez, akiknek így már aktiválniuk sem kell a szükséges kapcsolókat a böngésző béta verziójában. A beállítás az alkalmazás Adatvédelem és biztonság szekciója alatt érhető el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 04:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.