Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 27. 14:37

Plusz védelmet kap az androidos Chrome inkognitó módja

Lehetővé vált az inkognitó lapok zárolása alkalmazások közötti váltáskor.

A Google opcionális beállításként lehetővé teszi androidos eszközökön is, hogy a Chrome privát böngészésben folytatott munkamenetei biometrikus azonosítással legyenek védhetők a kíváncsi szemek elől, így ha valaki fizikailag hozzáfér az eszközhöz, sem láthatja csak úgy a nyitva hagyott inkognitó lapokat. Ha a felhasználó egy másik alkalmazásra vált át, a rejtett tabokhoz való hozzáféréshez azonosítania kell magát, ami történhet feloldókód beírásával, ujjlenyomat- vagy arcfelismeréssel.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A funkció egy ideje elérhető a Chrome iOS-es verziójában, csak most jut el az androidos felhasználók szélesebb köréhez, akiknek így már aktiválniuk sem kell a szükséges kapcsolókat a böngésző béta verziójában. A beállítás az alkalmazás Adatvédelem és biztonság szekciója alatt érhető el.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.