Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 27. 14:37

Plusz védelmet kap az androidos Chrome inkognitó módja

Lehetővé vált az inkognitó lapok zárolása alkalmazások közötti váltáskor.

A Google opcionális beállításként lehetővé teszi androidos eszközökön is, hogy a Chrome privát böngészésben folytatott munkamenetei biometrikus azonosítással legyenek védhetők a kíváncsi szemek elől, így ha valaki fizikailag hozzáfér az eszközhöz, sem láthatja csak úgy a nyitva hagyott inkognitó lapokat. Ha a felhasználó egy másik alkalmazásra vált át, a rejtett tabokhoz való hozzáféréshez azonosítania kell magát, ami történhet feloldókód beírásával, ujjlenyomat- vagy arcfelismeréssel.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A funkció egy ideje elérhető a Chrome iOS-es verziójában, csak most jut el az androidos felhasználók szélesebb köréhez, akiknek így már aktiválniuk sem kell a szükséges kapcsolókat a böngésző béta verziójában. A beállítás az alkalmazás Adatvédelem és biztonság szekciója alatt érhető el.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról