Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 26. 12:56

Az Amazon arra kéri dolgozóit, ne kotyogjanak a ChatGPT-nek

Az óriáscég attól tart, hogy üzleti titkok köszönnek vissza a generált válaszokban.

Miután a ChatGPT-ből több olyan szövegrészlet is kijött, amik arra utalnak, hogy bizalmas céges információkkal etették, az Amazon arra kéri dolgozóit, hogy ne szivárogtassanak többet az algoritmusnak. Az Insider birtokába jutott belsős Slack-üzenetek szerint a kereskedelmi óriás ügyvédei arra hívták fel a dolgozók figyelmét, hogy több ízben is találkoztak olyan generált kódrészletekkel, amik belsős kódokkal mutattak hasonlóságot.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A probléma mögött az állhat, hogy az Amazon munkatársai és más technológiai dolgozók is programozási segédeszközként kezdték használni a generatív nyelvi modellen alapuló szoftvert, hogy felgyorsítsanak egyes folyamatokat. Az ügyvédek kiemelték, hogy a robotnak szolgáltatott adatokat az OpenAI felhasználhatja a gépi tanulásos algoritmus válaszainak finomításához, ami magában hordozza annak veszélyét, hogy a kimenetben is visszaköszönhetnek bizalmas információk, vagy arra utaló részletek.

A levél egyben utalást tesz rá, hogy az Amazon is dolgozik a ChatGPT-hez hasonló technológián, amit örömmel fogadtak azok az alkalmazottak, akiknek bevallása szerint a chatrobot segítségével jelentősen produktívabb a munkavégzés.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról