Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 25. 14:36

Szigorúbban fogja kezelni az Android 14 az elavult appokat

Nehezebbé válik a kerülőutas trükközés.

A jelek szerint az Android 14-ben komolyabb korlátozásokkal lehetetlenítené el a Google, hogy a felhasználók a Play Áruházat megkerülve telepítsenek elavult, ezáltal biztonsági szempontból kockázatos alkalmazásokat. A 9to5Google által kiszúrt kódrészletek arról árulkodnak, hogy az új operációs rendszer blokkolni fogja azon alkalmazások telepítését, amik nem teljesítik az Android 6.0 Marshmallow-hoz megcélzott API-szintet, tehát a minimumkövetelményeknek nem megfelelő szoftverek APK-it sem külső webáruházból, sem más internetes forrásból nem lehet majd ráimádkozni az eszközre.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ennek azért van jelentősége, mert lényegében ellehetetlenül az elavult appok kerülőutas „sideloadolása”, lévén a Play Áruházba feltöltött appok esetében már a minimum Android 12-t célzó programok kerülhetnek csak fel.

A tervek szerint a Google később fokozatosan szigorítana a követelményeken, illetve az eszközgyártók maguk dönthetnek arról, hogy az említett korlátozást engedélyezik-e.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról