Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 25. 14:36

Szigorúbban fogja kezelni az Android 14 az elavult appokat

Nehezebbé válik a kerülőutas trükközés.

A jelek szerint az Android 14-ben komolyabb korlátozásokkal lehetetlenítené el a Google, hogy a felhasználók a Play Áruházat megkerülve telepítsenek elavult, ezáltal biztonsági szempontból kockázatos alkalmazásokat. A 9to5Google által kiszúrt kódrészletek arról árulkodnak, hogy az új operációs rendszer blokkolni fogja azon alkalmazások telepítését, amik nem teljesítik az Android 6.0 Marshmallow-hoz megcélzott API-szintet, tehát a minimumkövetelményeknek nem megfelelő szoftverek APK-it sem külső webáruházból, sem más internetes forrásból nem lehet majd ráimádkozni az eszközre.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Ennek azért van jelentősége, mert lényegében ellehetetlenül az elavult appok kerülőutas „sideloadolása”, lévén a Play Áruházba feltöltött appok esetében már a minimum Android 12-t célzó programok kerülhetnek csak fel.

A tervek szerint a Google később fokozatosan szigorítana a követelményeken, illetve az eszközgyártók maguk dönthetnek arról, hogy az említett korlátozást engedélyezik-e.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.