:

Szerző: Koi Tamás

2023. január 20. 11:59

12 ezer dolgozójától válik meg a Google anyacége

Ahogy az várható volt, a Google, pontosabban annak anyavállalata, az Alphabet is bejelentette, hogy létszámleépítésre készül.

Globális munkaerőállományának mintegy hat százalékát, nagyjából 12 ezer embert épít le a Google anyacége, az Alphabet - jelentette be a dolgozóknak küldött e-mailben ma reggel Sundar Pichai, a cég első embere, aki a levélben közölte, teljes felelősséget vállal azokért a döntésekért, melyek a leépítésekhez vezettek. 

google_bike

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég ezzel csatlakozik a Meta-hoz, az Amazonhoz és a Microsofthoz, melyek az elmúlt hetekben hasonló léptékű leépítési hullámot jelentettek be (olyannyira, hogy utóbbi két cégnél még az állomány aránya is nagyjából stimmel, 5-6% körüli).

Az Alphabet hosszú hónapok óta lebegtette a létszámleépítés lehetőségét, ám a dolgozók konkrétumokkal kapcsolatos összes kérdését megválaszolatlanul hagyta a menedzsment az eddigi fórumokon. A kollektíván belül részben ennek köszönhetően a tavalyi év során egyre feszültebbé vált a légkör, a nyilvános fórumokon pedig egyre többször és hangosabban bírálták a cég vezetését, illetve a humánerőforrás-menedzsment döntéseit (ilyen volt legutóbb az új, szigorúbb értékelési rendszer bevezetése).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.