Szerző: Koi Tamás

2023. január 20. 11:59

12 ezer dolgozójától válik meg a Google anyacége

Ahogy az várható volt, a Google, pontosabban annak anyavállalata, az Alphabet is bejelentette, hogy létszámleépítésre készül.

Globális munkaerőállományának mintegy hat százalékát, nagyjából 12 ezer embert épít le a Google anyacége, az Alphabet - jelentette be a dolgozóknak küldött e-mailben ma reggel Sundar Pichai, a cég első embere, aki a levélben közölte, teljes felelősséget vállal azokért a döntésekért, melyek a leépítésekhez vezettek. 

google_bike

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A cég ezzel csatlakozik a Meta-hoz, az Amazonhoz és a Microsofthoz, melyek az elmúlt hetekben hasonló léptékű leépítési hullámot jelentettek be (olyannyira, hogy utóbbi két cégnél még az állomány aránya is nagyjából stimmel, 5-6% körüli).

Az Alphabet hosszú hónapok óta lebegtette a létszámleépítés lehetőségét, ám a dolgozók konkrétumokkal kapcsolatos összes kérdését megválaszolatlanul hagyta a menedzsment az eddigi fórumokon. A kollektíván belül részben ennek köszönhetően a tavalyi év során egyre feszültebbé vált a légkör, a nyilvános fórumokon pedig egyre többször és hangosabban bírálták a cég vezetését, illetve a humánerőforrás-menedzsment döntéseit (ilyen volt legutóbb az új, szigorúbb értékelési rendszer bevezetése).

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról