Szerző: Koi Tamás

2023. január 19. 11:46

Csúnyán összezavar egyes Windows 11-es appokat a rendszervisszaállítás

Furcsa hibaüzeneteket, illetve összeomlást produkálhatnak egyes, Windows 11-re fejlesztett alkalmazások, ha a felhasználó a rendszervisszaállítás funkciót használva visszatér egy korábbi állapothoz.

A Windows operációs rendszerek rendszervisszaállítás funkciója többnyire éppen valamilyen súlyos (szoftveres) rendszerhiba vagy rendszerösszeomlás kivédésére alkalmas, de előfordul az is, hogy használata több galibát okoz, mint amennyi előnnyel jár.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x)

A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x) A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Most például kiderült, hogy a Windows 11 legújabb hivatalos kiadásában (22H2) a rendszervisszaállító funkció alaposan összezavarhat néhány alkalmazást, melyek a visszaállítást követően indításkor változatos hibaüzenetek dobnak vagy éppen semmire nem reagálnak.

A Microsoft szerint a hiba kizárólag az MSIX formátumban készült applikációkat érinti, melyek között egyébként szép számmal megtalálhatók olyan házon belüli fejlesztések is, mint Notepad, a Paint vagy éppen az összes Office irodai app.

Egyelőre nincs hír készülő javításról, a Microsoft ugyanakkor a szokásos hibaelhárítási rutint javasolja az érintetteknek, vagyis az alkalmazások újraindítását netán újratelepítését.

a címlapról