Szerző: Koi Tamás

2023. január 19. 11:46

Csúnyán összezavar egyes Windows 11-es appokat a rendszervisszaállítás

Furcsa hibaüzeneteket, illetve összeomlást produkálhatnak egyes, Windows 11-re fejlesztett alkalmazások, ha a felhasználó a rendszervisszaállítás funkciót használva visszatér egy korábbi állapothoz.

A Windows operációs rendszerek rendszervisszaállítás funkciója többnyire éppen valamilyen súlyos (szoftveres) rendszerhiba vagy rendszerösszeomlás kivédésére alkalmas, de előfordul az is, hogy használata több galibát okoz, mint amennyi előnnyel jár.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Most például kiderült, hogy a Windows 11 legújabb hivatalos kiadásában (22H2) a rendszervisszaállító funkció alaposan összezavarhat néhány alkalmazást, melyek a visszaállítást követően indításkor változatos hibaüzenetek dobnak vagy éppen semmire nem reagálnak.

A Microsoft szerint a hiba kizárólag az MSIX formátumban készült applikációkat érinti, melyek között egyébként szép számmal megtalálhatók olyan házon belüli fejlesztések is, mint Notepad, a Paint vagy éppen az összes Office irodai app.

Egyelőre nincs hír készülő javításról, a Microsoft ugyanakkor a szokásos hibaelhárítási rutint javasolja az érintetteknek, vagyis az alkalmazások újraindítását netán újratelepítését.

a címlapról