:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 16. 14:23

Napi 1600 főt építettek le eddig idén a tech szektorban

A Layoffs.fyi szerint 2023-ban eddig naponta átlagosan 1600 technológiai szektorban dolgozó szakembert bocsátottak el a vállalatok.

A számok tanulsága szerint továbbra sem enyhül a technológiai szektorban tavaly bedurvult elbocsátási hullám, a Layoffs.fyi nyomkövető adatbázis szerint 2023 első 15 napjában összesen 24 151 alkalmazottól vált meg 91 tech cég szerte a világon. Ez már most 15 százalékát jelenti annak a 154 256 ezer dolgozónak, akiknek szedniük kellett a sátorfájukat az egész tavalyi év során.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Amazonnál főleg a humán erőforrás részlegen dolgozókat érintették a költségcsökkentési intézkedések, míg a Meta a virtuálisvalóság-fejlesztésekért felelős Reality Labs részlegen „takarított”, a Salesforce pedig a Slack és a MuleSoft üzleti egységeit szervezte át. Az Amazon és a Salesforce az év első hetében jelentette be, hogy együttesen több mint 25 ezer munkahelyet szüntetnek meg, de leépített a Vimeo médiavállalat és a Flexport szoftvercég is.

A Salesforce vezetője, Marc Benioff nyilatkozata tükrözi több techcég álláspontját is, miszerint a pandémia általi gyors felfutás és a bevételek felpörgése magával hozta a bővülést emberi erőforrásokban, ami a recesszió idején már nem szolgálja a költséghatékonyságot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.