Szerző: Koi Tamás

2023. január 16. 12:32

Kitalálhatta a Samsung, hogyan legyenek kevésbé böszmék a hajtogatható mobilok

Nem tágít a Samsung attól a jövőképtől, hogy a jövő okostelefonjai igenis hajlékony kijelzővel rendelkeznek majd, a cég ezért évről-évre igyekszik tökéletesíteni a mögöttes mechanikát.

Egy hajlítható kijelzős mobilnak az achilles-sarka a zsanérja, erről alighanem sokat tudna mesélni a világ vezető mobilgyártója, a Samsung Electronics, mely évekkel ezelőtt határozott léptekkel elindult abba az irányba, melynek a végén az egész emberiség hajlékony kijelzős mobilokkal a kezében vagy zsebében éli boldog, gondtalan életét.

A Sammobile nem hivatalos értesülései szerint mostanra a cégnek azért sikerült elég jól kikupálódnia abból, milyen is a jó zsanérmechanika, ezért az új generációs Galaxy Foldoknál már szinte észre sem lehet majd venni, hogy hajlékony kijelzős a mobil, akár össze van csukva, akár ki van nyitva.

z_fold

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Utóbbi esetben a legtöbb összecsukható mobilnál a mechanikánál jól tapintható ki völgyecske látszik a kijelzőn, ami egyeseket zavar, másokat kevésbé, de azért láthatóan ott van. Az új mechanika esetében a kijelző máshogy hajlik majd (a Samsungnál ezt "cseppszerű" megoldásnak hívják, és a mögöttes rendszert állítólag már 2016-ban szabadalmaztatták), így a zsanér helye kinyitott állapotban alig vagy egyáltalán nem lesz majd látható a kijelzőn.

A megoldás másik előnye, hogy összecsukott állapotban a panel két oldala végre teljesen párhuzamos lehet egymással, egyetlen ici-pici rés nélkül.

Mindez összességében nem csak kevésbé szemet szúró mechanikát, hanem ellenállóbb kijelzőket is eredményezhet a Samsung szerint, mely a tervek szerint február elsején lebbenti fel a fátylat idei első újdonságairól.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról