:

Szerző: Koi Tamás

2023. január 6. 12:23

Cuki kis állatok után már embernek is álcázhatjuk magunkat a Zoom videohívásokban

A különféle online kollaborációs platformok folyamatos megújulási kényszerben vannak, hogy minél több felhasználót magukhoz tudjanak vonzani vagy éppen - kinél melyik - megtartani.

Jöhet-mehet itt bármilyen pandémia vagy válság, egy biztos, az irodai munkát végzők jelentős része a 2023-as évben is online meetingeken fogja tölteni a munkaidejének (netán túlórájának) jelentős részét. Méghozzá a Zoom szerint nem is akármilyeneken - a pandémiával óriásit ment, majd erősen lelassult szolgáltató szerint a videokonferencia idén még produktívabb és még érdekesebb, ad abszurdum poénosabb lesz, mint valaha.

zoom-avatars-in-meeting

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Pedig a platform már tavaly is magasra tette a lécet, amikor márciusban bevezette a videokonferenciára kényszerített introvertált felhasználók feltétlen és azonnali mennybe menetelét jelentő állatos avatarokat, amivel bárki megjelenhetett bármilyen videokonferencián cuki kis kutyusként, tehénként vagy éppen mosómedveként.

Ez a funkció egészült ki rövidesen a humán avatarokkal, vagyis mostantól nem muszáj az állatvilág széles repertoárjából választania annak, aki nem szeretné, ha kollégái premier plánban látják a meetingeken, hogy tárgyalás közben például

  • eszik,
  • az orrát piszkálja,
  • pofákat vág.

Az avatarok egyébként a Zoom szerint azért jók mert a résztvevő így "dinamikusabban" tud jelen lenni egy videomeetingen ahhoz képest, mintha csak egy profilképet tenne ki magáról.

A Zoom új verziójába a fenti fejlesztésen túl rövidesen bekerül egy igazán hasznosnak tűnő újítás is: a chatablakban elérhetők lesznek a csoportosított üzenetek (threadek), melyek remélhetőleg átláthatóbbá teszik majd a sokszereplős meetingek kesze-kusza chatfolyamait.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 22:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.