Szerző: Koi Tamás

2023. január 6. 12:23

Cuki kis állatok után már embernek is álcázhatjuk magunkat a Zoom videohívásokban

A különféle online kollaborációs platformok folyamatos megújulási kényszerben vannak, hogy minél több felhasználót magukhoz tudjanak vonzani vagy éppen - kinél melyik - megtartani.

Jöhet-mehet itt bármilyen pandémia vagy válság, egy biztos, az irodai munkát végzők jelentős része a 2023-as évben is online meetingeken fogja tölteni a munkaidejének (netán túlórájának) jelentős részét. Méghozzá a Zoom szerint nem is akármilyeneken - a pandémiával óriásit ment, majd erősen lelassult szolgáltató szerint a videokonferencia idén még produktívabb és még érdekesebb, ad abszurdum poénosabb lesz, mint valaha.

zoom-avatars-in-meeting

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Pedig a platform már tavaly is magasra tette a lécet, amikor márciusban bevezette a videokonferenciára kényszerített introvertált felhasználók feltétlen és azonnali mennybe menetelét jelentő állatos avatarokat, amivel bárki megjelenhetett bármilyen videokonferencián cuki kis kutyusként, tehénként vagy éppen mosómedveként.

Ez a funkció egészült ki rövidesen a humán avatarokkal, vagyis mostantól nem muszáj az állatvilág széles repertoárjából választania annak, aki nem szeretné, ha kollégái premier plánban látják a meetingeken, hogy tárgyalás közben például

  • eszik,
  • az orrát piszkálja,
  • pofákat vág.

Az avatarok egyébként a Zoom szerint azért jók mert a résztvevő így "dinamikusabban" tud jelen lenni egy videomeetingen ahhoz képest, mintha csak egy profilképet tenne ki magáról.

A Zoom új verziójába a fenti fejlesztésen túl rövidesen bekerül egy igazán hasznosnak tűnő újítás is: a chatablakban elérhetők lesznek a csoportosított üzenetek (threadek), melyek remélhetőleg átláthatóbbá teszik majd a sokszereplős meetingek kesze-kusza chatfolyamait.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.