Szerző: Koi Tamás

2023. január 3. 13:00

A sütőből jelentjük - befutott a Samsung livestream-képes okossütője

Az okoseszközök ma már egyértelműen a spájzban vannak, sőt, kitörve onnan a konyhát ostromolják. A Samsung idén a CES-en semmit nem bízott a véletlenre és az intuícióra, már ami a sütést illeti.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az okoseszközök és a mesterséges intelligencia megállíthatatlanul törnek elő a háztartásokban, az okoshűtők, okos mosógépek, okossütők ma már minden nagyobb, magára valamit is adó háztartásieszköz-gyártó kínálatában megtalálhatók. A Samsung az idei CES-re pedig olyan sütőt hozott el, melynek láttán minden geek megnyalhatja mind a tíz ujját.

smartthings_cooking_bespoke_kitchen_appliances_main3

A Bespoke AI sütő ugyanis amellett, hogy okostelefonról vezérelhető és monitorozható, egy kamerát is rejt, méghozzá a sütőtérben, ami többek között az alábbi funkciókkal egészíti ki az okossütő repertoárját:

  • a behelyezett ételt felismeri és képes sütési tippeket (ideális hőmérséklet, sütési idő) adni,
  • figyeli, nem sül-e túl, vagy nem ég-e meg az étel, illetve ezekről riasztást küld okostelefonra,
  • a Samsung Health integrációnak köszönhetően az étel tápértékéből képes edzéstervet és diétajavaslatot összeállítani

Végül, de nem utolsósorban 

a sütőbe szerelt kamerával pillanatképek is készíthetők az ételről, sőt, a sütési folyamat akár élőben is streamelhető az interneten, ezzel új kreatív tartalomelőállítási lehetőséggel szolgálva a tulajdonosoknak.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról