:

Szerző: Koi Tamás

2023. január 3. 13:00

A sütőből jelentjük - befutott a Samsung livestream-képes okossütője

Az okoseszközök ma már egyértelműen a spájzban vannak, sőt, kitörve onnan a konyhát ostromolják. A Samsung idén a CES-en semmit nem bízott a véletlenre és az intuícióra, már ami a sütést illeti.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az okoseszközök és a mesterséges intelligencia megállíthatatlanul törnek elő a háztartásokban, az okoshűtők, okos mosógépek, okossütők ma már minden nagyobb, magára valamit is adó háztartásieszköz-gyártó kínálatában megtalálhatók. A Samsung az idei CES-re pedig olyan sütőt hozott el, melynek láttán minden geek megnyalhatja mind a tíz ujját.

smartthings_cooking_bespoke_kitchen_appliances_main3

A Bespoke AI sütő ugyanis amellett, hogy okostelefonról vezérelhető és monitorozható, egy kamerát is rejt, méghozzá a sütőtérben, ami többek között az alábbi funkciókkal egészíti ki az okossütő repertoárját:

  • a behelyezett ételt felismeri és képes sütési tippeket (ideális hőmérséklet, sütési idő) adni,
  • figyeli, nem sül-e túl, vagy nem ég-e meg az étel, illetve ezekről riasztást küld okostelefonra,
  • a Samsung Health integrációnak köszönhetően az étel tápértékéből képes edzéstervet és diétajavaslatot összeállítani

Végül, de nem utolsósorban 

a sütőbe szerelt kamerával pillanatképek is készíthetők az ételről, sőt, a sütési folyamat akár élőben is streamelhető az interneten, ezzel új kreatív tartalomelőállítási lehetőséggel szolgálva a tulajdonosoknak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.