:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 28. 12:02

Mindenbe is alvásfigyelést építene az LG

Aludj el szépen mosógép, lehunyta szemét kis Balázs.

A dél-koreai LG egy rakat új háztartási gépet tervez felvértezni mesterségesintelligencia-alapú alvásdiagnosztikával az Asleep nevű koreai startuppal együttműködésben. A cégek aláírtak egy alváskutatási együttműködésről szóló nyilatkozatot, melynek keretén belül az MI-vel foglalkozó startup technológiája beépül az LG háztartási készülékeibe, köztük hűtőszekrényekbe, tévékbe, klímaberendezésekbe és mosógépekbe. A homályos megfogalmazás szerint az Asleep megoldása a felhasználók légzése, pontosabban annak hangjai alapján ismerné fel a négy különböző alvási szakaszt egy hangszóróval felszerelt eszköz, például okostelefon, okostévé, okoshangszóró segítségével.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az LG berendezései olyan módon profitálhatnak a fejlesztésből, hogy az egyes berendezések a felhasználó alvásához igazíthatnák a beállításokat, ezáltal megteremtve a pihenéshez ideális környezetet. Például ha észlelik, hogy a felhasználó mélyen alszik, a hálószoba légtisztítója alvó üzemmódba kapcsolna, és a légkondicionáló is az optimális hőmérsékletre állítaná át magát. Ezen túlmenően, ha mondjuk egy mosási program lejárt, miközben a személy elaludt, a mosógép önállóan átkapcsolna a mosás befejezése utáni üzemmódba. Az Asleep a 2023-as Las Vegas-i CES expón tervezi bemutatni technológiáját a nagyközönségnek, az eseményen az LG-vel közösen demóznak egy „okos hálószobai” környezetet is.

Érdekes háttérinformáció, hogy Dél-Korea az egyik legalváshiányosabb nemzet a világon, a Koreai Nemzeti Egészségbiztosítási Szolgálat adatai szerint 2021-ben körülbelül 670 000 koreai kért kezelést alvászavar miatt, ami 35%-kal több a 2016-os 495 500 főhöz képest.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

weekly

0

Mit adott nekünk a GSM?

2024. április 26. 10:20

Hazánkban harminc éve indultak az első GSM-hálózatok, ennek elő- és utóéletéről csevegünk kicsit ebben az adásban.

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.