:

Szerző: Koi Tamás

2022. december 22. 14:22

Maguktól kezdenek gépelni a Corsair méregdrága gamer billentyűzetei

Feltételezhetően a hibásan működő makrorögzítési funkció miatt több felhasználónál is a legváratlanabb pillanatokban kezdett el magától gépelni a Corsair egyik legdrágább gamer-kiegszítője, a K100 gamer billentyűzet.

Bug, nem pedig rosszindulatú keylogger miatt kezdtek el furcsán viselkedni az utóbbi időszakban a Corsair méregdrága, 200 dollárba kerülő (itthon körülbelül 140 ezer forintért megvásárolható) K100 típusú gamer billentyűzetei - nyilatkozta a gyártó a napokban a sajtónak, bár ez aligha jelent megnyugvást annak a pontosan meg nem határozott számú gamernek, akiknél a legváratlanabb pillanatokban kezdett, illetve kezd el magától gépelni a beviteli eszköz.

corsair_k100

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A keyloggerrel kapcsolatos aggályok nem véletlenül ötlöttek fel egyes felhasználóknál, a billentyűzetek ilyenkor ugyanis minden esetben valamilyen, már korábban beírt szöveget vagy annak részletét kezdték el maguktól beírni az éppen aktív beviteli mezőbe - írja a gyártó terméktámogatási fórumát szemléző Ars Technica.

A Corsair hivatalos reakciója szerint a szokatlan jelenség során a K100-as klaviatúrák makrorögzítési funkciója zavarodik meg egyes (a cég szerint természetesen elenyésző számú) felhasználóknál pontosan nem tisztázott okokból - mindenesetre a gyártó azt ígérte, hogy az érintettek bevonásával igyekszik gyorsan felderíteni a hiba pontos hátterét. 

Bár a Corsair elvileg augusztus óta tudhatott a problémáról, aggasztó jel, hogy még a pár héttel ezelőtt kiadott új firmware sem javítja a bugot, ami a visszajelzések alapján a billentyűzet resetelése és a memória törlése után is újra és újra problémás működést eredményez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.