Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 20. 12:55

Az orvosi kézírást megfejtő programot ír a Google

Megtudhatjuk, amit mindig is akartunk tudni.

Évtizedek óta fennálló probléma, hogy az orvosok a kézzel írt receptekre lényegében olvashatatlanul firkantják fel a legfontosabb információt: hogy mégis mit kéne megvenni és azt hányszor, mikor szedni. Láthatóan ez a világ másik táján is nehézségeket okoz. A Google a dél-ázsiai piacon tartott éves fejlesztői konferenciáján nemrég jelentette be Indiában, hogy egy külön projektet indít arra, hogy megfejthető legyen az orvosok kézírása, ebben ráadásul gyógyszerészek lesznek a segítségére.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A keresőóriás elmondása szerint az egyelőre még erősen előkészítő fázisban járó kezdeményezés célja, hogy a felhasználók a telefonjuk kamerájával készített képeket feltölthessék, majd a mesterséges intelligenciát használó alkalmazás olvasható betűkkel elárulja, hogy mi az, ami a papíron olvashatatlan.

A Google elegánsan úgy fogalmaz, hogy egy segítő technológiát fejlesztenek a kézzel írt orvosi dokumentumok digitalizálásához.

google-doctors-handwriting

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról