Szerző: Koi Tamás

2022. december 20. 10:45

Mérföldkőhöz ért a Starlink, a SpaceX műholdas internete

Jelentős mérföldkőhöz ért a SpaceX műholdas internetszolgáltatása, a Starlink - a rendszer révén immár egymillió aktív felhasználó kap napi szinten internethozzáférést.

A műholdas internet egykor igazi úri huncutságnak számított, és legfeljebb a világ végén lévő telephelyekkel rendelkező cégek ruháztak be rá, de aztán az alacsony Föld körüli pálya egyszer csak elkezdett megtelni értelmezhető sebességű internetelérést megfizethető áron biztosító szatellitekkel, amivel minden egycsapásra megváltozott.

starlink-rectangular-dish

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A rendszer ma már meglehetősen népszerű, amit jól jelez, hogy a műholdas netet kereskedelmi termékként áruló SpaceX tegnap bejelentette, hogy a Starlink hálózatot decemberre globálisan több mint egymillió aktív felhasználó veszi igénybe.

A növekedés különösen az elmúlt egy évben számított jelentősnek, ahogy a Starlink a földrajzi lefedettség mellett fokozatosan bővítette az engedélyezett végpontok körét, így a műholdas net mostanra nem csak helyhez kötötten, hanem például hajón vagy lakóautón is legálisan igénybe vehető.

Starlink-hozzáférés május eleje óta Magyarországon is igényelhető, a havi előfizetési díj jelenleg 17 ezer forint, 183900 Ft egyszeri beruházási költség mellett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról