Szerző: Koi Tamás

2022. december 19. 12:52

A YouTube is kitette a Pornhub szűrét

A felhasználói feltételek többszörös megsértése után repült a YouTube-ról a Pornhub csatornája az összes videóval együtt.

Betelt a pohár a YouTube-nál, a világ legnagyobb videomegosztó-szájtja a hétvégén permanensen törölte a világ legnagyobb felnőttvideó-megosztó oldalának, a Pornhubnak a csatornáját. Az oldal szerint a csatornatulajdonos többszörösen is megsértette a felhasználói feltételeket, különösen azt a pontot, mely kifejezetten tiltja a "nem megfelelő" külső tartalmakra linkelést a videókban illetve azok leírásában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Pornhubot üzemeltető luxemburgi cég, a MindGeek válaszul felháborodott közleményt juttatott el a sajtónak, leszögezve, hogy a YouTube-ra feltöltött videók egyike sem volt kifogásolható, a 900 ezer feliratkozóval rendelkező csatorna eltávolítása pedig valójában egy boszorkányüldözési folyamat része, mely álszent módon hátrányosan diszkriminálja az iparágban dolgozókat, egyfajta nemkívánatos kisebbségként tekintve rájuk.

Az inkriminált YouTube-csatornán egyébként javarészt a Pornhubot népszerűsítő videók, illetve a profi felnőttfilmesek bemutatkozó snittjei voltak láthatók, a MindGeek szerint egytől-egyig a legszigorúbb korhatárbesorolás alapján kategorizálva.

A YouTube-csatorna törlése nem az első hasonló akció a Pornhubbal szemben: korábban már törölte a felnőttvideós oldal csatornáját az Instagram is, illetve a Visa és a MasterCard is felbontotta a szerződést az oldallal, miután felmerült, hogy a feltöltött videók egy részében fiatalkorúak szerepelnek, ami felett az üzemeltetők rendszeresen szemet hunynak. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról