Szerző: Koi Tamás

2022. december 13. 12:33

Megjött az első large screen app az RTL streamingplatformjához

Egy eredendően elsősorban tévére gyártott videós tartalmakkal rendelkező streaming platformnál azért nem árt, ha a platform üzemeltetői elkészítik legalább a legnépszerűbb okostévés operációs rendszerekre (is) a kliensprogramjaikat. A legnagyobb hazai kereskedelmi csatornához tartozó RTL+ dedikált okostévés app nélkül indult november közepén, most érkezett meg hozzá az első nagyképernyős kliens.

Immár nagyképernyőn is nézhető az eredendően nagyképernyős tartalmakat közvetítő RTL+, mely meglehetősen kemény fába vágva a fejszéjét arra vállalkozott, hogy a hazai SVOD-piacon eddig tomboló amerikai hegemóniát megtörje, többek közt olyan exkluzív tartalmakra építve, mint a Zámbó Jimmy életéről forgatott sorozat, a Magyarországon kétségtelenül óriásit ment Király (ami egyébként a kritikák szerint tényleg jó).

kiraly

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

De mit ért Jimmy gigantikus hajkoronája, ha csak okostelefonokon, tableteken, netán PC-k monitorán lehet nézni - kérdezheti joggal a Netflixen, Disney+ -on, HBO Max-on edzett, végre valami igazán minőségi tartalomra vágyó néző? 

Szerencsére az RTL az LG-vel karöltve most már legalább az LG okostévék tulajdonosai (webOS 4.0 vagy újabb feltétel) számára kiadta az RTL+ klienst, mely az ígéreteknek megfelelően az első fecske, azt rövidesen más platformokra fejlesztett alkalmazások is követik majd. 

Az RTL+ egyébként havonta 1990 Ft-ba kerül, ezért jár a reklámmentességen túl a letöltés és gyereksarok-funkció, chromecast-támogatás, illetve három párhuzamos Full HD stream. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról