Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 12. 14:41

Pusztító számokat mutat a böngészős aszteroida-szimulátor

A böngészőből futtatható Asteroid Launcher megmutatja, mekkora lenne a baj, ha beütne a krach.

Az abszurd és vicces weboldalakat fejlesztő Neal Agarwal nemrég elérhetővé tette legújabb kreatív projektjét, az Asteroid Launchert, ami ahogy neve is sugallja, aszteroida-becsapódásokat képes szimulálni.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A böngészős program egy tetszőleges helyszín megadása után kalkulációt végez arról, hogy elméletileg mennyire mély kráter maradna a becsapódás után, és számokat mutat többek közt arról is, hány halálos áldozattal, mekkora hangerővel, milyen erejű földrengéssel járna a feltételezett katasztrófa. Hazánkban például több mint egymillióan halnának bele, ha landolna egy űrkőzet, aminek egyébként a sebességét és a becsapódási szögét is szabadon megadhatjuk.

Via PC Gamer

aszteroida

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról