Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 8. 13:54

Természetesen méregdrága lesz a Dyson légtisztítós fejhallgatója

A leginkább háztartási elektronikai termékeiről ismert Dyson merész fejhallgatója még az Apple AirPods Max árát is jócskán túlszárnyalja.

Amikor a Dyson év elején először beszélt zajszűrővel és légtisztítóval felszerelt fejhallgatójáról, hallgatott az olyan részletekről, mint az ár vagy a beépített akkumulátor üzemideje. A merőben szokatlan hibrid termék nem meglepő mód hasonlóan rendkívül drága, mint a cég porszívói, légtisztítói és hajformázási eszközei, amit általában a bennük lévő költséges fejlesztésű technológiákkal szokott indokolni a gyártó.

A vállalat első szórakoztatóelektronikai hordozható eszköze, a Dyson Zone egy zajcsökkentő elektronikával felvértezett fejhallgató, amiről a techpiac termékeivel kapcsolatban jól értesülteknek rögtön beugorhat a Razer Zephyr-je, de a Zone fejlesztése már akkor kezdődött (nagyjából hat éve), amikor a koronavírus világjárvány még a kanyarban sem volt. Mint kiderült: fejhallgató majdnem kétszer annyiba fog kerülni márciusi megjelenésekor mint az Apple high-end terméke, az AirPods Max, mivel 949 dollártól kezdődik (kb. nettó 376 ezer forint) az Egyesült Államokban.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az eltávolítható arcpajzs egyébként a gyártó ígérete szerint jó szolgáltatot tehet nagyvárosi környezetben, mivel van benne elektrosztatikus szűrés és káliummal dúsított szénszűrő, ami kiszűri a városi gázokat. A Dyson Zone ennek megfelelően meglehetősen bizarrul fest, a viselőjét ezáltal nagyjából olyanná teszi, mintha éppen egy olcsó sci-fi -ből mászott volna ki a tévén keresztül.

Az érintkezésmentes arcpajsz két tisztított levegőáramot vezet az orrhoz és a szájhoz, kifejezetten kinti és oldalszélben történő használatra tervezve. Audio fronton akár 38 decibeles zajszűrésre is képes, támogatja az SBC, AAC és LHDC audiokodekeket, valamint a Bluetooth 5.0-t.

Az üzemidőt befolyásolja a légszűrő funkció használata is, amennyiben a fejhallgató viselője egyáltalán nem használja, az USB-C-n keresztül tölthető 2600 milliamperórás telep 50 órányi zenehallgatási időt biztosít egy feltöltéssel.

05:01
 

Dyson unveils "Dyson Zone", the first air purifying headphones

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.