:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 8. 13:54

Természetesen méregdrága lesz a Dyson légtisztítós fejhallgatója

A leginkább háztartási elektronikai termékeiről ismert Dyson merész fejhallgatója még az Apple AirPods Max árát is jócskán túlszárnyalja.

Amikor a Dyson év elején először beszélt zajszűrővel és légtisztítóval felszerelt fejhallgatójáról, hallgatott az olyan részletekről, mint az ár vagy a beépített akkumulátor üzemideje. A merőben szokatlan hibrid termék nem meglepő mód hasonlóan rendkívül drága, mint a cég porszívói, légtisztítói és hajformázási eszközei, amit általában a bennük lévő költséges fejlesztésű technológiákkal szokott indokolni a gyártó.

A vállalat első szórakoztatóelektronikai hordozható eszköze, a Dyson Zone egy zajcsökkentő elektronikával felvértezett fejhallgató, amiről a techpiac termékeivel kapcsolatban jól értesülteknek rögtön beugorhat a Razer Zephyr-je, de a Zone fejlesztése már akkor kezdődött (nagyjából hat éve), amikor a koronavírus világjárvány még a kanyarban sem volt. Mint kiderült: fejhallgató majdnem kétszer annyiba fog kerülni márciusi megjelenésekor mint az Apple high-end terméke, az AirPods Max, mivel 949 dollártól kezdődik (kb. nettó 376 ezer forint) az Egyesült Államokban.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az eltávolítható arcpajzs egyébként a gyártó ígérete szerint jó szolgáltatot tehet nagyvárosi környezetben, mivel van benne elektrosztatikus szűrés és káliummal dúsított szénszűrő, ami kiszűri a városi gázokat. A Dyson Zone ennek megfelelően meglehetősen bizarrul fest, a viselőjét ezáltal nagyjából olyanná teszi, mintha éppen egy olcsó sci-fi -ből mászott volna ki a tévén keresztül.

Az érintkezésmentes arcpajsz két tisztított levegőáramot vezet az orrhoz és a szájhoz, kifejezetten kinti és oldalszélben történő használatra tervezve. Audio fronton akár 38 decibeles zajszűrésre is képes, támogatja az SBC, AAC és LHDC audiokodekeket, valamint a Bluetooth 5.0-t.

Az üzemidőt befolyásolja a légszűrő funkció használata is, amennyiben a fejhallgató viselője egyáltalán nem használja, az USB-C-n keresztül tölthető 2600 milliamperórás telep 50 órányi zenehallgatási időt biztosít egy feltöltéssel.

05:01
 

Dyson unveils "Dyson Zone", the first air purifying headphones

Még több videó

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.