Szerző: Koi Tamás

2022. december 8. 13:12

Jövőre jön az MI-filmfesztivál

A mesterséges intelligencia és a filmipar ma már kéz a kézben jár, legalábbis az Egyesült Államokban mindenképpen, ahol jövő februárban megrendezik az első, MI-vel alkotott filmek fesztiválját.

Filmfesztivált rendez jövő februárban New Yorkban kifejezetten MI-által készített, illetve MI segítségével vágott, utómunkázott rövidfilm-alkotások számára egy helyi iparági szereplő, a Runway ML, ezzel is mintegy erősítve a mesterséges intelligencia és a filmipar utóbbi időszakban egyre szorosabbá váló kapcsolatát.

00:32
 

AI Film Festival 2023 | Runway

Még több videó

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x)

A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x) A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

A tízezer dolláros összdíjazású februári AI Film Festivalra január 15-ig pályázhatnak a filmalkotások, melyekkel szemben kötöttség, hogy vetítési idejük nem lehet kevesebb egy, illetve nem lehet több tíz percnél.

Bár a nevezések leadásáig hátra lévő alig több mint egy hónap meglehetősen rövid időszakot hagy a kreatív rövidfilmeseknek, jó hír számukra, hogy a mesterséges intelligencia ripsz-ropsz összedobja nekik az alkotást, nem kell az ünnepek utáni delíriumban lévő művészeti stábra, ad abszurdum színészekre várni.

Via engadget

a címlapról