Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 2. 14:02

Továbbra is sok programozó kell majd a Forrester szerint

A nagy techcégeknél látható leépítések ellenére 2023-ban még több százezer fejlesztő fog hiányozni a piacról az egyik legnagyobb piackutató szerint.

A Forrester Research piackutató és tanácsadó intézet szerint a techszektorban látható leépítések és a toborzások befagyasztása ellenére 2023-ban továbbra is kedvező helyzetben lesznek a fejlesztők a munkaerőpiacon, legalábbis jobb helyzetben, mint más foglalkozások képviselői.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x)

A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x) A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

A Meta, a Twitter és más nagytechcégeknél zajló elbocsátások egy ijesztőbb tendenciát vetíthetnek előre, de valójában ezek nem tükrözik a valódi trendeket, továbbra is nagyobb lesz a kereslet az informatikai szakemberekre, mint a kínálat.

Frederic Giron alelnök szerint több százezer emberre lesz szükség a szektorban, így a vállalatoknak a toborzási stratégiájukban mérlegelni kell, hogyan vonzzák be a tehetségeket a magasabb bérajánlatokon túl: érdemes lesz megengedőbbnek lenni a távmunkára mutatkozó igények terén, megfontolni a szabadúszók bevonását, illetve egyes folyamatokhoz az automatizációt.

A programozóknak amiatt sem kell aggódni, hogy leváltja őket a mesterséges intelligencia, legalábbis ez nem mostanában fog megtörténni. Jövőre ugyan továbbra is virágzik a generatív MI területe, de a specifikációk alapján kódíró mesterséges intelligenciák a világszerte előállított kódok és tesztek tíz százalékáért fognak felelni.

a címlapról