Szerző: Koi Tamás

2022. november 25. 12:50

Rádiójáték készült minden idők egyik legnépszerűbb lopakodós akciójátékának világában

Tom Clancy legendás Splinter Cell sorozata az egyik legerősebb franchise-nak számít a modern, akciódús kém- és SWAT-történetek egyébként nem túl népes táborában - az univerzum eddig hét videojátékot és nyolc regényt termelt ki, most pedig az utolsó, idén megjelent regényből készül egy rádiójáték is.

A rádiójátékok manapság meglehetősen oldschool műfajnak tekinthetők, illetve hát lássuk be, vannak bizonyos témák, amiket nehéz megfogni a rádióban - én már a rádiós fociközvetítést sem nagyon értettem anno, de a Szabó család persze oké, ennyire épületes dialógokhoz és sztorihoz egyáltalán nem kell semmiféle vizualitást társítani.

tom-clancys-splinter-cell-firewall

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A műfajban egyébként legendásan parádés BBC most meglehetősen szokatlan alapot választott ki egy rádiójáték-sorozathoz, az angol közmédia feldolgozta ugyanis egy nyolcrészes rádiójátékban Tom Clancy legújabb regényét, az idén megjelent Splinter Cell: Firewallt. 

Tekintve, hogy a lebilincselő kémsztori mellett azért mégiscsak egy olyan univerzumról van szó, amiben a főhősök folyamatosan rejtőzködnek és lopakodnak, nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy a rádiójáték műfaj maradéktalanul jó választás ehhez a sztorihoz, de ne becsüljük le a BBC profijainak képességeit!

A rádiójáték december 2-án kerül először adásban a BBC Radio 4-es csatornáján, de a BBC Radio saját applikációja, a BBC Sounds segítségével akár hazánkból is streamelhető lesz.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.