Szerző: Koi Tamás

2022. november 25. 12:50

Rádiójáték készült minden idők egyik legnépszerűbb lopakodós akciójátékának világában

Tom Clancy legendás Splinter Cell sorozata az egyik legerősebb franchise-nak számít a modern, akciódús kém- és SWAT-történetek egyébként nem túl népes táborában - az univerzum eddig hét videojátékot és nyolc regényt termelt ki, most pedig az utolsó, idén megjelent regényből készül egy rádiójáték is.

A rádiójátékok manapság meglehetősen oldschool műfajnak tekinthetők, illetve hát lássuk be, vannak bizonyos témák, amiket nehéz megfogni a rádióban - én már a rádiós fociközvetítést sem nagyon értettem anno, de a Szabó család persze oké, ennyire épületes dialógokhoz és sztorihoz egyáltalán nem kell semmiféle vizualitást társítani.

tom-clancys-splinter-cell-firewall

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A műfajban egyébként legendásan parádés BBC most meglehetősen szokatlan alapot választott ki egy rádiójáték-sorozathoz, az angol közmédia feldolgozta ugyanis egy nyolcrészes rádiójátékban Tom Clancy legújabb regényét, az idén megjelent Splinter Cell: Firewallt. 

Tekintve, hogy a lebilincselő kémsztori mellett azért mégiscsak egy olyan univerzumról van szó, amiben a főhősök folyamatosan rejtőzködnek és lopakodnak, nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy a rádiójáték műfaj maradéktalanul jó választás ehhez a sztorihoz, de ne becsüljük le a BBC profijainak képességeit!

A rádiójáték december 2-án kerül először adásban a BBC Radio 4-es csatornáján, de a BBC Radio saját applikációja, a BBC Sounds segítségével akár hazánkból is streamelhető lesz.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról