:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 16. 13:28

Az idegesítő gemkapocs vigyorog a Microsoft új csúnyapulcsiján

Az ikonikus Gem Gézán a sor, hogy díszítse a redmondiak most már éves hagyománnyá vált karácsonyi pulóverét.

A Microsoft idén meglepően korán mutatta be portékáját a borzasztó karácsonyi pulcsik versenyére, a 2022-es év windowsos csúnyapulcsijának sztárja Clippy, aki itthon a Gem Géza nevet kapta. A figura először 1996-ban tűnt fel az Office 97 programcsomagban segédként, és bár a felhasználók utálták, idővel kultusza alakult ki mémek és viccek révén. Clippy-t az Office 2000-ben kicsit úragondolták a tervezők, majd 2007-ben inkább teljesen eltávolították a színről, manapság már csak emojiként él tovább a Windows 11-ben.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A pulóver az Xbox Gear Shop boltból rendelhető, de mivel limitált darabszámban készül, minden évben rendkívül hamar elfogy, a cikk írásának pillanatában is már csak nagyobb méretekben érhető el.

Ez már az ötödik év zsinórban, hogy a cég valamilyen látványossággal rukkol elő, tavaly az Aknakereső játék, előtte pedig az MS Paint voltak a szezonális viselet ötletadói, 2018-ban pedig egy Windows 95-ös tematikájú mintával indult el a sor. És hogy honnan a Microsoft nagy pulcsikultusza? Egyesek szerint egyenesen az alapítótól, Bill Gates-től eredeztethető mindez, aki előszeretettel viseli ingje felett ezt a típusú ruhadarabot, noha ennél rendszerint lényegesen szerényebb és kevésbé figyelemfelhívó mintázattal. 

clippy_nagy

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.