Szerző: Koi Tamás

2022. november 16. 11:52

Az NMHH is felül a Black Friday vonatra

A Black Friday akciós időszak kedvelt termékei közé tartoznak tradicionálisan az okostelefonok, melyekből ilyenkor rendszerint rekord mennyiség fogy. A készülékértékesítés felpörgetése azonban nem csak a kereskedőknek állhat érdekében.

Ha létezik nem várt helyről érkezett közlemény az idei Black Friday akciós időszak kapcsán, akkor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ma kiadott rövid információbombája abszolút királya ennek a kategóriának. Mert hát lássuk be, eddig többnyire egyetlen hatóság, a Gazdasági Versenyhivatal kommunikált a Black Friday promóciók kapcsán, amit egy-két kereskedő bizonyára nem tett zsebre.

Az NMHH-nál azonban úgy látták, elérkezett az idő arra, hogy az idén elindított, eleinte meglehetősen döcögve haladó 3G-s készülékcsere-programot összeházasítsák a Black Friday akciókkal, így a hatóság a mai közleményben hangsúlyozza, hogy

a nagy műszaki áruházakban a héten induló Black Friday-időszakban kedvezményesen kínált mobilkészülékek még költséghatékonyabban vásárolhatók meg az NMHH készülékcsere-programjának keretében elérhető 40 ezer forintos kedvezmény felhasználásával.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A közleményből kiderül az is, hogy a programot eddig 70 ezren vették igénybe, ami egész jó eredmény a kezdetekhez képest, bár kellett hozzá az is, hogy júliusban a feltételek jóval kedvezőbbé váljanak.

Így duplájára emelkedett a vissza nem térítendő támogatás összege, eltörölték a 120 ezer forintos maximális vételár-határt és ezzel párhuzamosan meghosszabbították a pályázati időszakot.

A teljes, ötmilliárd forintos keretösszegnek ezzel együtt sem fogyott el még a fele sem, a hatóság szerint november közepére "kétmilliárd forintot meghaladó mértékben" vették igénybe a jogosultak a támogatást.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról