Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 11. 10:25

Rekordpénzért kelt el az elhunyt Microsoft-alapító gyűjteménye

A 2018-ban elhunyt Paul Allen nagy művészetkedvelő volt.

Rekordösszegért, összesen 1,5 milliárd dollárért (586,7 milliárd forint) kelt el a Microsoft-alapító Paul Allen több festményből és szoborból álló művészeti gyűjteménye egy licit során, a Christie’s aukcióház szerint pedig korábban még sosem sikerült ekkora összeget összekalapozni egy művészeti aukció során a történelemben. Az eladásból származó bevételt a 2018-ban elhunyt Allen által korábban támogatott jótékonysági szervezeteknek ajánlják fel.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A gyűjtemény legtöbb pénzért elkelt műtárgya Seurat 1888-as Les Poseuses, Ensemble című pointillista festménye, amiért 149,2 millió dollárt adtak, de Allen birtokában volt Paul Cézanne, Gustav Klimt és Vincent van Gogh festményeknek is, sőt ezen licit keretén belül adtak el eddig legdrágábban egy van Gogh alkotást, a „Verger avec cyprès”-t, 117,2 millió dollárért.

A Microsoft sikerének köszönhetően Allen is a világ ötven leggazdagabb embere közé számított, halálakor 44. volt a listán 21,7 milliárd dolláros vagyonával az amerikai Forbes 2018-as összeállítása szerint. A pénzt az üzletember különböző informatikai, technológiai és ingatlan befektetésekre fordította, továbbá filantróp tevékenységekre költötte az 1986-ban általa alapított Vulcan Inc-n keresztül.

Via BBC.

allen_gyűjtemény
seurat: Les Poseuses, Ensemble 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról