Szerző: Koi Tamás

2022. október 24. 11:58

Ember annyira bénán nem lengetett még kockás zászlót, mint Tim Cook

Az austini F1-es futamot tradicionálisan valamilyen amerikai híresség szokta leinteni - így volt ez most is, vasárnap az Apple első embere, Tim Cook kezében "lengett" a kockás zászló.

F1-es futamokon zászlókat lengetni korántsem olyan triviális feladat, mint azt az ember elsőnek gondolná, különösen a kettős sárga zászló lehet igazán embert próbáló, de az egyik legfontosabbnak számító, a futamok leintését jelző kockás zászló kezelése is külön mutatvány. De legalábbis extra médiafigyelemmel jár.

Éppen ezért az amerikai nagydíjon már jó ideje valamilyen helyi celebnek delegálja a leintés feladatát a versenyigazgatóság - ez most Tim Cooknak jutott, aki láthatóan nem kapott sztrókot az izgalomtól a zászlólengetés közben.

00:29
 

Tim Cook does the WORST Checkered Flag Waving in the History of Formula 1 United States GP 2022

Még több videó

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Cook teljesítményét élesen kritizálta a brit Sky Sports szókimondó riportere, Ted Kravitz is, aki szerint ez volt az F1 történetének eddigi legbénább futamleintése, és úgy látszik "a baromi sok pénz, meg a rengeteg iPhone és iPad nem elég ahhoz", hogy az embernek "csuklóból" menjenek a hasonló mozdulatok.

Az Apple főnöke egyébként legjobb esetben is csak a második legbénább lengető, ezt a megtisztelő címet ugyanis örökösen kisajátította Pelé, aki a 2002-es brazil nagydíjon elfelejtette leinteni a futamgyőztes Michael Schumachert az utolsó kör végén, ami majdnem a német győzelmébe került.

Hogy mekkora hatalom van a kockás zászló kezelőjének birtokában, azt jól jelzi az a 2014-es kínai nagydíjon elkövetett baki is, amikor két körrel a verseny valódi vége előtt lett tévedésből meglengetve a leintést jelző zászló, ezzel idő előtt győztessé avatva a futamot vezető Lewis Hamiltont.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról