Szerző: Koi Tamás

2022. október 21. 11:42

Digitális tudástárat indított az NMHH

A digitális képességfejlesztés egyre több szervezet és cég küldetéstudatába illeszkedik bele, hol a jólét és a gazdasági növekedés célját szolgálva, hol gazdasági érdekek mentén. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új projektje, a Digipedia, mely tartalmi szempontból olykor kifejezetten erős és szakmai.

Sokadjára próbál a hazai internetezők és digitális szolgáltatásokat használók hóna alá nyúlni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), mely pénteken bejelentette, hogy útjára indítja a Digipedia.hu nevű, általános digitális készségfejlesztő oldalt, mely egyfajta online tudástárként próbál választ adni minden kérdésre és aggályra az internet és egyéb, távközléshez köthető szolgáltatás és platform használatához.

A Digipedia folyamatosan bővülő tartalomlistája olyan témákat ölel fel, mint a személyes adatvédelem és a phishing, az 5G és az okosotthonok, a fintech megoldások és a kriptovaluták, az online zaklatás elkerülése, a hasznos szűrőszoftverek használata, az e-banking, a biztonságos online vásárlás.

Emellett olyan etikai, pszichológiai kérdésekre is választ kaphatnak az olvasók, mint az internetfüggőség jeleinek felismerése, hogyan kerülhető el, hogy az online térben nem kívánt képek és információk terjedjenek róluk, és "hogyan érdemes szűrni az információkat az influenszerekkel teli közösségi médiában".

Az egyébként példásan strukturált oldal csakugyan tele van jobbnál-jobb szakmai tartalmakkal, a portál legnagyobb hátránya azonban látszólag az, hogy egyszerre próbál mindenkinek - szülőknek, gyermekeknek, időseknek, fiataloknak, teljesen kezdőknek és elmélyülni vágyóknak - szólni, ami mindig rizikós egy ilyen projekt esetében. 

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról