Szerző: Koi Tamás

2022. október 20. 13:36

Már Androidon is elérhető a GRÁNIT junior banking applikációja

Hiánypótló fejlesztést jelentett be csütörtökön a GRÁNIT Bank: elkészült a cég majd egy hónappal ezelőtt bejelentett GRÁNIT Family applikációjának androidos változata.

Az okostelefonok az egyéb digitális képességek megszerzése mellett a pénzügyi tudatosság növelésére is alkalmasak lehetnek a fiatal korosztály számára - a GRÁNIT Bank a hazai bankok közül igyekezett a digitális banking egyik élharcosaként feltűnni, többek között akkor is, amikor létrehozta a GRÁNIT Family appot, mely nem ismeretlen azok számára, akik valamilyen nemzetközi fintech vagy neobanking cég hasonló célú, elterjedt applikációját használják egy ideje.

A GRÁNIT Family nagy hiányossága volt ugyanakkor szeptember végén, hogy kizárólag iOS platformra jelent meg, ami tekintve, hogy a célcsoport birtokában alighanem az átlagnál jobban felülreprezentáltak az androidos készülékek, meglehetősen komoly hiányosságnak számított.

Ezt a hiányosságot szünteti most meg a bank, mely immár Androidra is elérhetővé tette az akár hatéves kortól használható applikációt, melynek funkciói egyébként megegyeznek az iOS-es variánssal, azaz van digitális zsebpénz-motivátor, ingyenes számla- és káryahasználat, valamint a szülőknek teljes Big Brother jogosultság.

Léteznek emellett takarékosságra ösztönző elemek, például lehet focilabdára félretenni, az év végéig tartó akcióban évi 5%-os kamatozás mellett, bár annak a kiszámolása olykor még a szülők képességeit is meghaladja, hogy a labda árából így mennyi tőkerészt kell nekik állniuk, és mennyit képvisel a hozam.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról