:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 12. 14:49

Pert nyert a férfi, akit azért rúgtak ki, mert nem hagyta bekapcsolva a webkamerát

A világjárvány idején lendületet kapott távmunka újabb megoldandó vakfoltra világít rá a munkajogban, most egy telemarketinges alkalmazott pereskedésével.

Egy holland bíróság úgy határozott, hogy sérültek annak a telemarketinges dolgozónak a jogai, akit munkaadója arra utasított, hogy legyen bekapcsolva webkamerája munkavégzés közben, ám mivel ő ennek nem tett eleget, elbocsátották. Az amerikai székhelyű Chetu dolgozójának javára 75 ezer euró (kb. 32 millió forint) kártérítést ítéltek oda a döntéshozók.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Hollandiában tartózkodó amerikai férfit augusztusban arra kérte a munkáltató, hogy a munkaidejében folyamatosan ossza meg a képernyőjét, és hagyja bekapcsolva a kameráját felügyeleti célokból. Miután ezt megtagadta, engedetlenségre és összeférhetetlenségre hivatkozva kirúgták. A Chetu nem jelent meg a bírósági meghallgatáson, az ítélet pedig még szeptemberben született, de csak most hozták nyilvánosságra.

Az angliai és walesi szakszervezeteket képviselő TUC év elején figyelmeztett rá, hogy a munkahelyi felügyeleti technológiák alkalmazása (beleértve a különféle mesterséges intelligenciával támogatott fejlesztéseket) a világjárvány idején lendületet kaptak, beleértve az olyan módszereket, mint az e-mailek és fájlok felügyeletét, a munkahelyi gépek webkameráinak felügyeletét, ezért határozottabb szabályozásokra van szükség a területen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.