:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 11. 13:58

Így néz ki a Doom a Jegyzettömbben

Igen, már ott is.

Újabb furcsasággal bővült a legmeglepőbb Doom "portok" sora, az idSoftware klasszikusa most a Jegyzettömbbe költözött. Sam Chiet játékfejlesztő állítása szerint semmit nem kellett módosítania magán a Jegyzettömb programon a „NotepadDOOM” névre keresztelt projekthez, amivel állítása szerint teljesen interaktív módon fut a játék a szövegszerkesztőben 60fps-sel, a grafikai megjelenítés pedig ASCII-karakterek révén valósul meg. Hogy pontosan ez miként lehetséges, azt nem árulta el (a projekt technikai részleteit később tervezi megosztani), de a megoldást még John Romero is méltatta, aki Twitteren továbbosztotta a játékfejlesztő bejegyzését.

00:45
 

so i got DOOM running inside of Notepad

Még több videó

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 12:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.