Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 11. 12:05

Ez lehet a Microsoft önálló streaming eszköze

Az Xbox-fejes polcán szúrták ki a jövő hardverét.

Egy ideje tudni már, hogy a Microsoft következő nagy terve egy felhős streamelésre használható Xbox-eszköz, ami egy éven belül kerülhet piacra. Eleinte a pletykák arról szóltak, hogy az eszköz leginkább az Amazon, vagy a Roku stickjére hasonlíthat, majd kiderült, hogy inkább egy doboz- vagy korongszerű kialakítás várható.

Az elmondások alapján a kütyüvel a népszerűbb mozis és tévés alkalmazásokból lehet majd streamelni, ezen felül természetesen az Xbox Game Pass játékaihoz is hozzáférést nyújt, így egy kontroller birtokában kvázi konzollá alakulhat az okostévé.

A redmondi cég Xbox-ért felelős vezetője, Phil Spencer nemrég le is leplezte a dedikált streaming kütyüt, méghozzá egy Twitteren közzétett fotóval, ahol a cég irodájának egyik polcán csücsül a rejtélyes hardver. Legalábbis többek szerint a leginkább Xbox Series S-re hajazó fehér kis doboz már az lehet.

xbox_streaming

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról