Szerző: Koi Tamás

2022. október 10. 11:34

Újabb zavarba ejtő Google-szolgáltatás megy a süllyesztőbe

A Google-t nem érheti az a vád, hogy ne lenne kísérletező kedvű cég, hiszen a társaság eddig több száz, szép reményekkel indult új terméket vagy szolgáltatást kaszált már el korábban, elég csak a Stadia-ra, mint a legközelebbi példára gondolni. Most pedig az androidos okostelefonok egyik, vezetés közben használt funkcióját gyomlálja ki a cég.

Az okostelefonos vezetéstámogató rendszerek közül a két legnépszerűbb megoldás az Android Auto, illetve az Apple-féle CarPlay, mely voltaképpen egy egyedi, a gépjármű fejegységén megjelenő felülete az okostelefon kijelzőjének. Akinek a gépjárműve egyik nevezett funkciót sem támogatja, Androidon eddig használhatta a Google Asszisztens speciális, kifejezetten vezetéshez optimalizált felületét, mely egyfajta Android Auto Lite-ként működött - eddig.

assistant_driving_mode

A 2019-es Google I/O-n bemutatott, majd végül tavaly - a dedikált Android Auto app megszűnésével párhuzamosan - megjelent Assitant Driving Mode-ot most kivezeti a Google,

miután egy ugyanerre a célra szolgáló felület a Google Maps alkalmazáson belül is elérhető.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ez pedig érthető okokból számtalan felhasználót eléggé zavarba hozott, illetve mind most kiderült, a legtöbben nem is tudtak arról, hogy az Android Auto appot kiváltó Assistant Driving Mode egyáltalán létezik.

A Google Assistant Driving Mode a Google szándékai szerint november 21-től kerül ki az Android vezetés közben használható szolgáltatásainak köréből.

Via 9to5google.com

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról