Szerző: Koi Tamás

2022. október 10. 11:34

Újabb zavarba ejtő Google-szolgáltatás megy a süllyesztőbe

A Google-t nem érheti az a vád, hogy ne lenne kísérletező kedvű cég, hiszen a társaság eddig több száz, szép reményekkel indult új terméket vagy szolgáltatást kaszált már el korábban, elég csak a Stadia-ra, mint a legközelebbi példára gondolni. Most pedig az androidos okostelefonok egyik, vezetés közben használt funkcióját gyomlálja ki a cég.

Az okostelefonos vezetéstámogató rendszerek közül a két legnépszerűbb megoldás az Android Auto, illetve az Apple-féle CarPlay, mely voltaképpen egy egyedi, a gépjármű fejegységén megjelenő felülete az okostelefon kijelzőjének. Akinek a gépjárműve egyik nevezett funkciót sem támogatja, Androidon eddig használhatta a Google Asszisztens speciális, kifejezetten vezetéshez optimalizált felületét, mely egyfajta Android Auto Lite-ként működött - eddig.

assistant_driving_mode

A 2019-es Google I/O-n bemutatott, majd végül tavaly - a dedikált Android Auto app megszűnésével párhuzamosan - megjelent Assitant Driving Mode-ot most kivezeti a Google,

miután egy ugyanerre a célra szolgáló felület a Google Maps alkalmazáson belül is elérhető.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Ez pedig érthető okokból számtalan felhasználót eléggé zavarba hozott, illetve mind most kiderült, a legtöbben nem is tudtak arról, hogy az Android Auto appot kiváltó Assistant Driving Mode egyáltalán létezik.

A Google Assistant Driving Mode a Google szándékai szerint november 21-től kerül ki az Android vezetés közben használható szolgáltatásainak köréből.

Via 9to5google.com

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról