Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 6. 12:40

A Google Chrome a legsebezhetőbb böngésző

A keresőóriás böngészőjével kapcsolatban jelentették eddig a legtöbb sérülékenységet 2022-ben, de összességében is vezeti a prímet.

Az AtlasVPN biztonsági cég friss jelentése a Google Chrome-ot nevezi meg 2022 legsebezhetőbb böngészőjeként, amihez a VulDB sebezhetőségi adatbázisából származó adatokat vette alapul. A Chrome-ban idén eddig 303 sebezhetőséget azonosítottak a kutatók, amivel összesen 3159-re nőtt az eddigi évek során felfedezett rések száma, ezzel pedig a Google szoftvere kiérdemli egyben a legsebezhetőbb böngésző címet is.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

A második helyre a Mozilla Firefox került (117), amit követ a Microsoft Edge 103 sérülékenységgel. A redmondiak esetében ez a mennyiség 61 százalékkal több, mint amennyi az előző év azonos időszakában szerepelt az adatbázisban, és különösen kiugró annak fényében, hogy a megjelenése óta összességében 806 sérülékenységen áll a számláló.

Az Apple Safarinál eddig 26 problémát fedeztek fel idén, ami kimondottan alacsonynak mondható ebben az időszakban annak fényében, hogy már több mint egymilliárd felhasználója van, a sebezhetőségek összesített száma pedig 1139. 

Az AtlasVPN megjegyzi, hogy bár a funkciók meglehetősen eltérőek, a Google Chrome, a Microsoft Edge és az Opera mind a Chromium motorra épülnek, ami azt jelenti, hogy lehetnek átfedések, mert a Chromium biztonsági rései ezekre a böngészőkre hatással lehetnek.

böngésző_stat

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról