Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 30. 14:28

20% űrtávközlés - maradhat?

Kisebbségi tulajdonszerzést engedélyezett csak a 4iG számára az illetékes izraeli minisztérium a Spacecom nevű műholdas cégben, de a következő három évben megszerezheti az irányítást a cég.

Szokatlan feltételekkel jöhet létre a 4iG és az izraeli műholdas cég, a Spacecom között kötött felvásárlási megállapodás, Izrael Kommunikációs Minisztériuma ugyanis hosszú mérlegelés után nem járult hozzá, hogy a magyar nagyvállalat többségi tulajdont szerezzen az egyébként műholdjaival Magyarországot is besugárzó vállalatban.

Helyette a mostani, új megállapodásnak köszönhetően a 4iG kisebbségi, 20%-os tulajdonrészt szerezhet a Spacecomban, ám amint az erről szóló közlemény fogalmaz:

A budapesti és a tel-avivi értéktőzsdén bejelentett ügylettel a 4iG a tranzakció zárását követő három év során további 31 százalékkal növelheti részesedését a Spacecomban, amennyiben az izraeli Kommunikációs Minisztérium, valamint a vállalat részvényesei hozzájárulnak a további tulajdonszerzéshez.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Vagyis az illetékes minisztérium hátha majd egyszer még meggondolja magát - bár az nem teljesen világos, hogy ha most nem bólintott rá ezekre a feltételekre, három éven belül miért döntene másként.

Mindenesetre addig is gőzerővel zajlanak az előkészületei az első magyar kereskedelmi műhold pályára állításának, melynek éppen ez az üzlet ágyazhat(ott) meg. Erre egyébként a 4iG vezetése szerint a következő 4-5 éven belül sor kerülhet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról