Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 30. 14:28

20% űrtávközlés - maradhat?

Kisebbségi tulajdonszerzést engedélyezett csak a 4iG számára az illetékes izraeli minisztérium a Spacecom nevű műholdas cégben, de a következő három évben megszerezheti az irányítást a cég.

Szokatlan feltételekkel jöhet létre a 4iG és az izraeli műholdas cég, a Spacecom között kötött felvásárlási megállapodás, Izrael Kommunikációs Minisztériuma ugyanis hosszú mérlegelés után nem járult hozzá, hogy a magyar nagyvállalat többségi tulajdont szerezzen az egyébként műholdjaival Magyarországot is besugárzó vállalatban.

Helyette a mostani, új megállapodásnak köszönhetően a 4iG kisebbségi, 20%-os tulajdonrészt szerezhet a Spacecomban, ám amint az erről szóló közlemény fogalmaz:

A budapesti és a tel-avivi értéktőzsdén bejelentett ügylettel a 4iG a tranzakció zárását követő három év során további 31 százalékkal növelheti részesedését a Spacecomban, amennyiben az izraeli Kommunikációs Minisztérium, valamint a vállalat részvényesei hozzájárulnak a további tulajdonszerzéshez.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Vagyis az illetékes minisztérium hátha majd egyszer még meggondolja magát - bár az nem teljesen világos, hogy ha most nem bólintott rá ezekre a feltételekre, három éven belül miért döntene másként.

Mindenesetre addig is gőzerővel zajlanak az előkészületei az első magyar kereskedelmi műhold pályára állításának, melynek éppen ez az üzlet ágyazhat(ott) meg. Erre egyébként a 4iG vezetése szerint a következő 4-5 éven belül sor kerülhet.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról