Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 29. 08:48

Junior banking appal és számlával újított a GRÁNIT Bank

A fiatalok pénzügyi tudatosságának nevelése a bankok és fintech szolgáltatók szerint nem kezdődhet elég korán - most éppen az egyik legkisebb, hazai tulajdonú bank, a GRÁNIT újította meg kínálatát, az új konstrukció egy vadonatúj banki appra és egy junior számlára épül.

Megtakarításra ösztönöz, és megtanítja már a legkisebbeket is a pénzügyi alapokra a GRÁNIT Bank új innovációja, a GRÁNIT Family app, melynek neobankos megfelelőjeként leginkább a Revolut <18 nevű szolgáltatása és applikációja említhető. A bank szerint ugyanakkor az új applikáció funkcionalitása egyedi és sokrétűbb a hasonló alkalmazásokhoz képest, a magyar bankszektorban pedig mindenképpen egyedülálló kezdeményezésnek számít.

Az app használatához szükséges számla teljesen online megnyitható. Új ügyfél és gyermeke VideóBankos azonosítással tud számlát nyitni, míg a GRÁNIT Bank meglévő ügyfelei nemcsak VideóBankon, hanem – a GRÁNIT eBank mobilapplikációból indítva – szelfivel is nyithatnak számlát gyermekükkel együtt, amennyiben mindketten rendelkeznek chippel ellátott új típusú (2016. január 1. után kiállított) személyi igazolvánnyal.

granit_pr_csaladinet_mobil

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A Family alkalmazást  a gyermekek díjmentesen használhatják, nincs számlavezetési díja a GRÁNIT Family Junior bankszámlának, és díjmentes a hozzá tartozó bankkártya is 18 éves korig, míg a szülő választhat a bank kedvező díjazású, akár havidíjmentes számlacsomagjai közül. A gyermekek a bankkártyát digitalizálhatják az applikációban az érintéses mobilfizetéshez.

A platform segítségével a szülők saját mobilbanki appjukban figyelemmel kisérhetik a gyermekek költéseit, ha szükséges, zárolhatják és fel is oldhatják a gyermek kártyáját, és azonnal módosíthatják annak limiteit is. A szülők és a gyermekek egymás közötti utalásai egy kattintással megvalósulnak, azonnaliak és díjmentesek, amennyiben az elutalt összeg nem haladja meg a 20 ezer forintot - derül ki a bank által közzétett közleményből.

Az alkalmazás iOS verziója már elérhető az App Store-ban, az Android verzió néhány nap múlva lesz letölthető.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.