:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 27. 13:10

Orosz állampolgárságot kapott Edward Snowden

Az amerikai hatóságok évek óta szeretnék, hogy Snowden visszakerüljön az Egyesült Államokba, ahol kémkedés vádjával büntetőeljárás elé nézne.

Edward Snowden, a kiszivárogtatási botrányról elhíresült és korábban az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NSA) dolgozó ügynök orosz állampolgárságot kapott Vlagyimir Putyintól – írja a BBC. A 39 éves Snowden azóta oroszországi száműzetésben él, hogy 2013-ban leleplezte az amerikai nemzetbiztosági ügynökség (NSA) lehallgatási módszereit, eddig letelepedési engedéllyel.

A hazájában kémkedéssel vádolt informatikus nem kommentálta a hírt. Snowden neve Putyin egyik rendeletében jelent meg, amely 72 olyan külföldön született személyt sorolt fel, akik állampolgárságot kaptak.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x)

Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x) Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Snowden ügyvédje, Anatolij Kucherena hétfőn közölte, hogy mivel ügyfele soha nem szolgált az orosz hadseregben, ezért nem hívják be a Putyin elnök által múlt héten bejelentett részleges mozgósítás keretében.

Via BBC.

snowden

a címlapról

ünnepély

0

Kész a TSMC arizonai gyára

2022. december 7. 10:10

Az ünnepségen ott volt az Apple, az AMD és az Nvidia első embere, valamint Joe Biden elnök is.