Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 27. 13:10

Orosz állampolgárságot kapott Edward Snowden

Az amerikai hatóságok évek óta szeretnék, hogy Snowden visszakerüljön az Egyesült Államokba, ahol kémkedés vádjával büntetőeljárás elé nézne.

Edward Snowden, a kiszivárogtatási botrányról elhíresült és korábban az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NSA) dolgozó ügynök orosz állampolgárságot kapott Vlagyimir Putyintól – írja a BBC. A 39 éves Snowden azóta oroszországi száműzetésben él, hogy 2013-ban leleplezte az amerikai nemzetbiztosági ügynökség (NSA) lehallgatási módszereit, eddig letelepedési engedéllyel.

A hazájában kémkedéssel vádolt informatikus nem kommentálta a hírt. Snowden neve Putyin egyik rendeletében jelent meg, amely 72 olyan külföldön született személyt sorolt fel, akik állampolgárságot kaptak.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

Snowden ügyvédje, Anatolij Kucherena hétfőn közölte, hogy mivel ügyfele soha nem szolgált az orosz hadseregben, ezért nem hívják be a Putyin elnök által múlt héten bejelentett részleges mozgósítás keretében.

Via BBC.

snowden

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról