:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 22. 12:01

A hangoskönyvekre is rárepül a Spotify

A podcastek után az audiobook formátumban látja a lehetőséget a zenei streamingóriás, ami egyre sokoldalúbb gyűjtőfelület kíván lenni a hangalapú tartalomfogyasztásban.

A Spotify amerikai felhasználói már több mint 300 ezer különböző hangoskönyvet vásárolhatnak meg a streamingszolgáltatáson keresztül – jelentette be a vállalat kedden, ami a podcastek után ráfordul az audiobookok piacának meghódítására. A lépés jól jelzi, hogy a Spotify idővel szeretne olyan felületté válni, ahol mindenfajta audiótartalomhoz egy platformon keresztül férhetnek hozzá a hallgatók. A hangoskönyvek iránt érdeklődők ugyanúgy a lejátszókliens keresőjén keresztül, könyvtárakba rendezve találhatják meg a lakattal jelzett fizetős tartalmakat, mint a zeneszámokat vagy podcasteket.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A podcastek 2015-ben kerültek be a kínálatba, és a második negyedéves eredményjelentés szerint mára több mint 4,4 millió adásból álló könyvtárból válogatnak a felhasználók. A cég közleményében azzal indokolja a bővülést, hogy a hangoskönyvek jelentős kiaknázatlan piacot képviselnek, a szegmens évente mintegy 20 százalékkal növekszik, bár a könyvpiacnak csak 6-7 százalékát teszi ki a formátum.

Ezzel a Spotify közvetlen versenytársává válik az Amazon tulajdonában lévő Audible-nek, ami 2018-ban 41 százalékkal vezette a piacot, de a mezőnyben mérkőzik még az Apple, a Google és a Rakuten is, ami pedig a Walmarttal működik együtt. Persze egyelőre csak az amerikai piacon, arról egyelőre még nem tudni, hogy hosszútávún tervezi-e a globális piacra való terjeszkedést a cég, és azt milyen ütemezéssel tenné.

Via CNBC. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.