Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 22. 12:01

A hangoskönyvekre is rárepül a Spotify

A podcastek után az audiobook formátumban látja a lehetőséget a zenei streamingóriás, ami egyre sokoldalúbb gyűjtőfelület kíván lenni a hangalapú tartalomfogyasztásban.

A Spotify amerikai felhasználói már több mint 300 ezer különböző hangoskönyvet vásárolhatnak meg a streamingszolgáltatáson keresztül – jelentette be a vállalat kedden, ami a podcastek után ráfordul az audiobookok piacának meghódítására. A lépés jól jelzi, hogy a Spotify idővel szeretne olyan felületté válni, ahol mindenfajta audiótartalomhoz egy platformon keresztül férhetnek hozzá a hallgatók. A hangoskönyvek iránt érdeklődők ugyanúgy a lejátszókliens keresőjén keresztül, könyvtárakba rendezve találhatják meg a lakattal jelzett fizetős tartalmakat, mint a zeneszámokat vagy podcasteket.

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A podcastek 2015-ben kerültek be a kínálatba, és a második negyedéves eredményjelentés szerint mára több mint 4,4 millió adásból álló könyvtárból válogatnak a felhasználók. A cég közleményében azzal indokolja a bővülést, hogy a hangoskönyvek jelentős kiaknázatlan piacot képviselnek, a szegmens évente mintegy 20 százalékkal növekszik, bár a könyvpiacnak csak 6-7 százalékát teszi ki a formátum.

Ezzel a Spotify közvetlen versenytársává válik az Amazon tulajdonában lévő Audible-nek, ami 2018-ban 41 százalékkal vezette a piacot, de a mezőnyben mérkőzik még az Apple, a Google és a Rakuten is, ami pedig a Walmarttal működik együtt. Persze egyelőre csak az amerikai piacon, arról egyelőre még nem tudni, hogy hosszútávún tervezi-e a globális piacra való terjeszkedést a cég, és azt milyen ütemezéssel tenné.

Via CNBC. 

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.