Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 22. 10:04

Nem viccelt az Apple, tényleg van az új iPhone-okban ütközésérzékelő

Az új iPhone-ok egyik újdonságára, az ütközés érzékelése esetén indított automatikus segélyhívásra sokan hajlamosak voltak legyinteni a bejelentés során, pedig a funkció életmentő lehet, már ha működik. Márpedig működik.

A magányos autósokat fenyegető egyik legnagyobb veszély a műszaki hiba vagy elalvás miatt bekövetkező ütközéses baleset, melyet legrosszabb esetben lakott területen kívül a többi autós észre sem vesz, ha például a balesetet szenvedett fél lesodródott az útról. Az autógyártók újabban automatikus vészhelyzeti segélyhívókat építenek az új autókba az ilyen helyzetekre, és most elérhetővé tette mindenki számára ezt az Apple az iPhone 14 szériával.

06:28
 

Does the iPhone 14 Pro Crash Detection Actually Work? - Car Accident Experiment

Még több videó

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Az új sorozat egyik újdonsága az ütközésérzékeléssel aktivált vészhelyzeti segélyhívó, mely nyilván egy olyan funkció, amire jobb, ha soha nem lesz szüksége a felhasználónak, de ettől még persze mindenki kíváncsi a működésére.

Szerencsére a TechRax most megtette azt a szívességet, hogy egy némi nehézséggel induló házi roncsderbi segítségével tesztnek vetette alá a funkciót, ami a jelek szerint a rendeltetésének megfelelően működik.

A fenti videó elkészítése során egy iPhone-nak és villanyoszlopnak sem esett bántódása.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.