:

Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 22. 10:04

Nem viccelt az Apple, tényleg van az új iPhone-okban ütközésérzékelő

Az új iPhone-ok egyik újdonságára, az ütközés érzékelése esetén indított automatikus segélyhívásra sokan hajlamosak voltak legyinteni a bejelentés során, pedig a funkció életmentő lehet, már ha működik. Márpedig működik.

A magányos autósokat fenyegető egyik legnagyobb veszély a műszaki hiba vagy elalvás miatt bekövetkező ütközéses baleset, melyet legrosszabb esetben lakott területen kívül a többi autós észre sem vesz, ha például a balesetet szenvedett fél lesodródott az útról. Az autógyártók újabban automatikus vészhelyzeti segélyhívókat építenek az új autókba az ilyen helyzetekre, és most elérhetővé tette mindenki számára ezt az Apple az iPhone 14 szériával.

06:28
 

Does the iPhone 14 Pro Crash Detection Actually Work? - Car Accident Experiment

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új sorozat egyik újdonsága az ütközésérzékeléssel aktivált vészhelyzeti segélyhívó, mely nyilván egy olyan funkció, amire jobb, ha soha nem lesz szüksége a felhasználónak, de ettől még persze mindenki kíváncsi a működésére.

Szerencsére a TechRax most megtette azt a szívességet, hogy egy némi nehézséggel induló házi roncsderbi segítségével tesztnek vetette alá a funkciót, ami a jelek szerint a rendeltetésének megfelelően működik.

A fenti videó elkészítése során egy iPhone-nak és villanyoszlopnak sem esett bántódása.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.