Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 21. 09:49

Megérkezett a Java 19

Az új verzió hét JDK fejlesztési javaslatot tartalmaz a fejlesztők termelékenységének növelése, a Java nyelv fejlesztése, valamint a platform teljesítményének, stabilitásának és biztonságának fokozása érdekében.

Az Oracle bejelentette a Java 19 elérhetőségét, melynek legfontosabb képességeit szeptember 20-án ismertette a JavaOne konferencián. A legújabb Java Development Kit (JDK) hét JDK frissítési javaslatot (JDK Enhancement Proposal – JEP) tartalmaz, a frissítések többsége a korábbi kiadásokban bevezetett funkciókat hivatott tovább javítani.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

A JDK 19 tartalmazza az OpenJDK Amber projekt nyelvi fejlesztéseit (Record Patterns és Pattern Matching for Switch), az OpenJDK Panama projekt könyvtárfejlesztéseit a nem Java kóddal való együttműködéshez (Foreign Function and Memory API) és a vektorutasítások kihasználásához (Vector API), valamint a Loom projekt első előzeteseit (Virtual Threads és Structured Concurrency), amelyek drasztikusan csökkentik a nagy átviteli teljesítményű, egyidejű alkalmazások Java nyelven történő írásához és karbantartásához szükséges erőfeszítéseket.

További részletek az Oracle honlapján olvashatók.

a címlapról