Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 21. 09:49

Megérkezett a Java 19

Az új verzió hét JDK fejlesztési javaslatot tartalmaz a fejlesztők termelékenységének növelése, a Java nyelv fejlesztése, valamint a platform teljesítményének, stabilitásának és biztonságának fokozása érdekében.

Az Oracle bejelentette a Java 19 elérhetőségét, melynek legfontosabb képességeit szeptember 20-án ismertette a JavaOne konferencián. A legújabb Java Development Kit (JDK) hét JDK frissítési javaslatot (JDK Enhancement Proposal – JEP) tartalmaz, a frissítések többsége a korábbi kiadásokban bevezetett funkciókat hivatott tovább javítani.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A JDK 19 tartalmazza az OpenJDK Amber projekt nyelvi fejlesztéseit (Record Patterns és Pattern Matching for Switch), az OpenJDK Panama projekt könyvtárfejlesztéseit a nem Java kóddal való együttműködéshez (Foreign Function and Memory API) és a vektorutasítások kihasználásához (Vector API), valamint a Loom projekt első előzeteseit (Virtual Threads és Structured Concurrency), amelyek drasztikusan csökkentik a nagy átviteli teljesítményű, egyidejű alkalmazások Java nyelven történő írásához és karbantartásához szükséges erőfeszítéseket.

További részletek az Oracle honlapján olvashatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról