Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 21. 09:49

Megérkezett a Java 19

Az új verzió hét JDK fejlesztési javaslatot tartalmaz a fejlesztők termelékenységének növelése, a Java nyelv fejlesztése, valamint a platform teljesítményének, stabilitásának és biztonságának fokozása érdekében.

Az Oracle bejelentette a Java 19 elérhetőségét, melynek legfontosabb képességeit szeptember 20-án ismertette a JavaOne konferencián. A legújabb Java Development Kit (JDK) hét JDK frissítési javaslatot (JDK Enhancement Proposal – JEP) tartalmaz, a frissítések többsége a korábbi kiadásokban bevezetett funkciókat hivatott tovább javítani.

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A JDK 19 tartalmazza az OpenJDK Amber projekt nyelvi fejlesztéseit (Record Patterns és Pattern Matching for Switch), az OpenJDK Panama projekt könyvtárfejlesztéseit a nem Java kóddal való együttműködéshez (Foreign Function and Memory API) és a vektorutasítások kihasználásához (Vector API), valamint a Loom projekt első előzeteseit (Virtual Threads és Structured Concurrency), amelyek drasztikusan csökkentik a nagy átviteli teljesítményű, egyidejű alkalmazások Java nyelven történő írásához és karbantartásához szükséges erőfeszítéseket.

További részletek az Oracle honlapján olvashatók.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.