Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 20. 13:32

Külső optikai meghajtót kaphat a PS5

Egyre kevésbé létszükséglet a modern, új generációs konzolok esetében az optikai meghajtó, ezt erősíti többek közt az a pletyka is, hogy a Sony jövőre már olyan PS5-öt dobhat piacra, aminek nem szerves része a drive.

Külső, egész pontosan a fő egységről leválasztható optikai meghajtója lehet majd a PS5-nek, mely a pletykák szerint jövő szeptemberben kaphatja első, jelentősebb ráncfelvarrását, mely az optikai drive-val ellátott modellek kialakítását érinti majd leginkább.

ps5_disc
a jelenlegi, meghajtóval ellátott PS5-változat lemeznyílása

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Az Insider Gaming nem hivatalos értesülései szerint a jövőre érkező változat a külső optikai meghajtó nélkül, illetve azzal együtt csomagolva is elérhető lesz (bundle), továbbá úgy csatlakoztatható majd a konzolhoz, hogy esztétikai szempontból nem rondít bele az összképbe. A drive USB-C csatlakozójának a konzol hátulján dedikált csatlakozója lesz.

A Sony a PS5 konzolokat 2020-ban két változatban, integrált Blu-ray meghajtóval, illetve anélkül hozta forgalomba (utóbbi Digital Edition néven került a boltokba, valamivel olcsóbban). A Digital Edition példányok semmilyen, piacon lévő külső optikai meghajtóval nem kompatibilisek, és egyelőre kérdéses, hogy az új PS5-höz készült -egyébként külön is kapható - külső egységgel ez a helyzet változni fog-e.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

2

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.