:

Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 20. 13:32

Külső optikai meghajtót kaphat a PS5

Egyre kevésbé létszükséglet a modern, új generációs konzolok esetében az optikai meghajtó, ezt erősíti többek közt az a pletyka is, hogy a Sony jövőre már olyan PS5-öt dobhat piacra, aminek nem szerves része a drive.

Külső, egész pontosan a fő egységről leválasztható optikai meghajtója lehet majd a PS5-nek, mely a pletykák szerint jövő szeptemberben kaphatja első, jelentősebb ráncfelvarrását, mely az optikai drive-val ellátott modellek kialakítását érinti majd leginkább.

ps5_disc
a jelenlegi, meghajtóval ellátott PS5-változat lemeznyílása

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Insider Gaming nem hivatalos értesülései szerint a jövőre érkező változat a külső optikai meghajtó nélkül, illetve azzal együtt csomagolva is elérhető lesz (bundle), továbbá úgy csatlakoztatható majd a konzolhoz, hogy esztétikai szempontból nem rondít bele az összképbe. A drive USB-C csatlakozójának a konzol hátulján dedikált csatlakozója lesz.

A Sony a PS5 konzolokat 2020-ban két változatban, integrált Blu-ray meghajtóval, illetve anélkül hozta forgalomba (utóbbi Digital Edition néven került a boltokba, valamivel olcsóbban). A Digital Edition példányok semmilyen, piacon lévő külső optikai meghajtóval nem kompatibilisek, és egyelőre kérdéses, hogy az új PS5-höz készült -egyébként külön is kapható - külső egységgel ez a helyzet változni fog-e.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.