Szerző: Bőle György

2022. szeptember 16. 11:41

A Cloudflare dobja az Nginx-et

A saját fejlesztésű, Rustban írt Pingora névre hallgató HTTP proxy naponta több mint egy billió kérést szolgál ki, látványosan jobb teljesítménnyel.

A Cloudflare eddig a népszerű Nginx-et használta a HTTP proxy stackjéhez, azonban elégetetlen volt annak teljesítményével. A saját fejlesztésű Pingora ezt kívánja orvosolni, a Cloudflare szerint az új stack 60-70 százalékkal kevesebb CPU-t és memóriát eszik azonos terhelés mellett, ráadásul a Rust nyelvnek köszönhetően biztonságosabb is.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Ez rossz hír az Nginx-nek, hiszen amennyiben Pingora - a Cloudflare ígéretének megfelelően - nyílt forráskódúvá válik a jövőben, az komolyan megingathatja a pozícióját. A Pingora projektről további információkat lehet olvasni a cég blogján.

a címlapról