Szerző: Bőle György

2022. szeptember 16. 11:41

A Cloudflare dobja az Nginx-et

A saját fejlesztésű, Rustban írt Pingora névre hallgató HTTP proxy naponta több mint egy billió kérést szolgál ki, látványosan jobb teljesítménnyel.

A Cloudflare eddig a népszerű Nginx-et használta a HTTP proxy stackjéhez, azonban elégetetlen volt annak teljesítményével. A saját fejlesztésű Pingora ezt kívánja orvosolni, a Cloudflare szerint az új stack 60-70 százalékkal kevesebb CPU-t és memóriát eszik azonos terhelés mellett, ráadásul a Rust nyelvnek köszönhetően biztonságosabb is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ez rossz hír az Nginx-nek, hiszen amennyiben Pingora - a Cloudflare ígéretének megfelelően - nyílt forráskódúvá válik a jövőben, az komolyan megingathatja a pozícióját. A Pingora projektről további információkat lehet olvasni a cég blogján.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról