:

Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 15. 14:37

Húszmilliárd dollárért viszi az Adobe a Figmát

Gigantikus összeget fizetett egy interfész dizájn szoftverben utazó startupért, a Figmáért az Adobe.

Tovább gazdagítja a hibrid munkavégzés érájára felkészített kollaborációs platformjainak sorát az Adobe. A cég bejelentette, hogy mintegy húszmilliárd dollárért cserébe felvásárolja a Figmát, egy 2012-ben alapított startupot, melynek megoldását a mobilapplikáció- és webdizájnerek egyaránt előszeretettel alkalmazzák az utóbbi időszakban. 

A Photoshoppal ismertté vált cég ezzel egyben az Adobe XD egyik meghatározó konkurense felett szerezhet irányítást. Ez továbbá az Adobe fennállásának eddigi messze legnagyobb akvizíciós ügylete, korábban a Marketo 2018-as bekebelezése tartotta a csúcsot a maga 4,75 milliárd dolláros vételárával. Ezt a Macromedia 2005-ös felvásárlása előzte meg, mely akkor 3,4 milliárd dollárt ért.

figma

Egy lépéssel a jelen előtt, itthon már 30 éve (x)

Az Accenture 70 éves krónikája minden tekintetben sikertörténet, kezdve az IT új világának úttörő szerepétől a mai FORTUNE GLOBAL 500 iparági vezető pozícióig.

Egy lépéssel a jelen előtt, itthon már 30 éve (x) Az Accenture 70 éves krónikája minden tekintetben sikertörténet, kezdve az IT új világának úttörő szerepétől a mai FORTUNE GLOBAL 500 iparági vezető pozícióig.

A többek között olyan, neves, nagy partnerek, mint a Microsoft, a Zoom, az AirBnb vagy a Coinbase által használt Figma a cégek között létrejött előzetes megállapodás alapján teljes autonómiát élvez majd az Adobe-on belül, vezérigazgatója pedig marad Dylan Field, aki társával, Evan Wallace-szal együtt tíz évvel ezelőtt, a Brown Egyetemen végzett tanulmányaik során alapította a céget. 

Az akvizíció egyelőre nem érinti a Figma termékkínálatát sem, így a rendszer az ígéretek szerint többek közt továbbra is ingyenes marad oktatási célú felhasználásra, illetve nem változik az árképzés sem.

Az ügylet a várakozások szerint a hatóságok jóváhagyását követően valamikor 2023-ban zárulhat.

a címlapról