Szerző: Habók Lilla

2022. szeptember 15. 09:34

Rárajtol a Google Photos emlékidézője a videókra

A videós feltöltések négyszer gyorsabban nőnek a fotós megosztásokhoz képest a Google Photos szolgáltatásban. A felhasználók elmúlt éveinek felvételeiből szemezgető Memories funkció részben ezt a videós trendet igyekszik kihasználni.

Eddigi legnagyobb átalakítását végzi a Google népszerű fotós-videós szolgáltatása az emlékek felidézését támogató, hároméves funkcióján. A Google Photos Memories mostantól kezdve még több videót fog beilleszteni az emlékek közé, zenét szerkeszt a 3D-sé átalakított mozgó képei (Cinematic Photos) hátterébe, és egyéb grafikus kiegészítéseket is kínál a múltidézést segítő fotóihoz – tájékoztat róla a Google bejegyzése.

A legtöbb megoldást a gépi tanulás támogatja, amely a korábbiakban is észlelhető volt a Memories használata során az azonos témakörökbe tartozó emlékképek összeválogatásakor, mint például koncertképek, művészeti alkotások vagy éppen koktélképek gyűjteménybe illesztése a felhasználó elmúlt éveiből. Most ugyanez várható a videós feltöltésekkel kapcsolatban, amelyekből a gépi tanuló algoritmus rövid részleteket fog kivágni, és meglepetés-szerű tematika mentén egymás mellé illeszteni a Memories képsoraiban.

google_photos_memories_ujdonsag

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A videós átalakítások hasonlítanak más közösségi média oldalak fejlesztéseihez, mint például az Instagram részéről a Reels előtérbe helyezése. Továbbá a versenytársak követése más módon is megfigyelhető, mivel az újításokkal együtt érkezik a Memories gyűjtemények közti lapozás vertikális módon, ami legfőképp a TikTok-hoz köthető mozzanat. Az emlékek sablonos keretbe helyezését segítő, újonnan megjelenő Styles funkció pedig leginkább a Pinterest gyűjteményrendező Shuffle megoldására hasonlít. Ezeket a Google verziójában másokkal is meg lehet osztani, sőt közösen szerkeszteni.

A konkurensek sikeres megoldásaiból is merítő új funkciók egy része már a napokban elérhetővé válik a Google Photos használóinak, köztük a videós emlékek. A közös szerkesztés és megosztás lehetősége első körben az androidosokhoz érkezik, míg az iOS és a webes használóknak pár hónapot várni kell rá. A zenés aláfestések és minden más is a következő hónapokban fokozatosan érkezik mindenkihez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról