:

Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 14. 10:10

Integrálja mobilhálózatába a Teams-et a Deutsche Telekom

A Microsoft Teams kollaborációs platform idén tavasszal mutatta be a telekommunikációs partnereket, illetve a tipikusan mobil munkaerőt foglalkoztató vállalati ügyfeleket érintő egyik legígéretesebb fejlesztését, az Operator Connect szolgáltatást, melyet Európában elsők között vezet be a Deutsche Telekom - egyelőre Németországban.

Mobile für Microsoft Teams néven új üzleti szolgáltatást vezet be portfóliójába a Deutsche Telekom német divíziója, mely a várakozások alapján jóval kényelmesebbé és stabilabbá teszi majd a Teams értekezletekbe kapcsolódást a mobil munkaerő számára akár olyan helyzetben is, ha éppen nem érhető el jó minőségű mobiladat-hálózat az ügyfél körzetében.

A kölni DIGITAL-X 2022 alkalmával bejelentett szolgáltatás a Microsoft idén tavasszal megjelent új Teams-kiegészítőjére, az Operator Connectre épül, mely bizonyos Teams-funkciókat gyakorlatilag szervesen integrál a mobilszolgáltató maghálózatába.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A kiegészítő segítségével lehetővé válik az ügyfelek azonosítása a megszokott e-mailes autentikáció mellett mobilszámmal is, ami egyben magával hozza azt is, hogy a felhasználók mobiltelefonjukról, hagyományos mobilhang-hívással tudnak csatlakozni egy Teams értekezlethez.

A Microsoft Teams Admin Centeren keresztül menedzselhető funkció révén egységessé válik a Teams kliensek és a mobiltelefon saját hívásnaplója, hangpostája, illetve a státusz megjelenítés is, vagyis ha az egyik felhasználó mobilon éppen nem elérhető, akkor ezt a Teams státusza is valós időben jelezni fogja.

A Deutsche Telekom és a Microsoft egyelőre a németországi mobilos ügyfelek számára teszi elérhetővé az új szolgáltatást az év későbbi időszakában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.